Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Ak Parti Konya adaylarında son durum!
2009/01/17 12:53
Ak Parti Konya adaylarında son durum!
Ak Parti Konya İl Teşkilatı'nda merkez ilçe başkanlarını belirmek için hareketli saatler yaşanıyor.


Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin Konya’daki belediye başkanı adaylarıda netleşmeye başlıyor. Ak Parti’nin merkezdeki ilçe adayları ise daha tam netlik kazanmadı.

Adayların isimlerini Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin açıklaması beklenirken, partinin il teşkilatında dün de hareketli saatler yaşandı. Faruk Dügen’in başkanlığında bir araya gelen il yönetimi ile bazı milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve önceki gün sürpriz bir şekilde Ankara’ya giden Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen’in katılımıyla bir buçuk saat süren bir toplantı yaptı. Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımcılar arasında bulunmadığı toplantı saat 15.00’da başlayıp 16.30 sıralarında sona erdi. Toplantı bitiminde salondan çıkanlar içeride neler görüşüldüğüne ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ak Parti il binasından ayrıldığı sırada adaylığı ile ilgili değerlendirme yapması istenen Esen, “Adaylık süreci ile ilgili açıklamayı yaparsa il başkanımız yapar, onun haricinde ben bir açıklama yapmayacağım. Süreç işliyor, inşallah hayırlı olur” dedi.

Seçim süreci ile ilgili konuşan Ak Parti İl Başkanı Faruk Dügen, adaylar konusunda en nihai kararı Başbakan Erdoğan’ın vereceğini söyledi. Meram ve Selçuklu’da aday olacak isimler konusunda Başbakan’ın nasıl bir karar verdiğini ya da vereceğini bilmediğini ifade eden Dügen, “Görüşmeler devam ediyor, Sayın Başbakan karar verilemeyen yerleri de yakın zamanda açıklayacaktır. Üç merkez ilçe olarak değerlendirilen Konya’da, Karatay için mevcut belediye başkanından başka aday olmadığı için muhtemelen aynı şekilde devam edilecek, Meram’da adaylar var, ancak henüz kesinleşmedi, kesinleşseydi Sayın Başbakan açıklardı” şeklinde konuştu.

Dügen,“Yeni isimler olabilir, farklı isimler ortaya çıkabilir, biz de bunları basından takip ediyoruz, ancak bunların spekülasyon olup olmadığı Başbakan’ın açıklamasından sonra ortaya çıkacak. Ben şu anda bunlarla ilgili açıklama yapacak durumda değilim. Sayın Başbakan sadece zaman zaman, bizim de görüşlerimizi alıyor, milletvekillerimizle istişare yapıyor, kendi elinde anket ve temayül sonuçları var, kendi edindiği bilgiler var, bunları harmanlayıp nihai karara mutlaka varacaktır” dedi

Dügen konuşmasında son yapılan temayül sonuçlar konusunda da değerlendirme yapmaktan kaçındı. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği tarihe kadar adaylık sürecinin devam edeceğini ve yeni başvuruların olabileceğini belirten Dügen, temayüle ilişkin, “Temayülü genel merkez yaptı ve genel merkezin temayül sonuçlarıyla ilgili net bilgimiz yok, basından takip ediyoruz ancak onların da doğru olduğunu düşünmüyorum, masa başında veya farklı duyumlara göre hazırlanmış olabilirler. Genel merkezimize de temayül sonuçlarını sormadım, çünkü tamamen onların çalışmasıydı, burada yapıldı, genel merkezde tasnif edildi ve sonuçları Başbakan’a sunuldu. Bunu ben şahsen kurcalamayı uygun görmedim, onlar da açıklamadılar” diye konuştu. Dügen, “Meram ve Selçuklu için hangi isimleri açıklanmasını bekliyorsunuz?” sorusuna da “Zor bir soru, beklentimiz ilimize en faydalı, en hayırlı kim olacaksa onun ilan edilmesi yönünde” diyerek cevap verdi.

Gün içinde partisinin il merkezine gelen Konya Milletvekili Muharrem Candan’ın yaptığı açıklama ise adayların belirlendiği sinyalini verdi. İl Başkanı Dügen gibi isim vermekten kaçınan Candan, merkezdeki aday isimlerinin henüz açıklanmamış olmasının kararsızlık olarak görülmemesi gerektiğini bildirdi. İsimler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Candan, “En nihayetinde bir açıklama yapılacak, biz de kararsızlık olmaz ama en iyi kararı vermek için çalışıyoruz. Fakat şu aşamada isim vermek doğru olmaz, hiçbir şekilde isim vermemiz mümkün değil, bütün aday adaylarımız birbirinden değerli arkadaşlarımız, o yüzden şimdi bir isim vermek doğru ve şık olmaz, bekleyeceğiz ve hep birlikte göreceğiz” dedi. Adaylığı kesinleştiği söylenen isimlerin siyasetle ilgili olan kesimler tarafından ortaya atıldığını belirten Candan, “Bunların hiçbirisi partimizi bağlamaz, bizim aday belirleme şartlarımız bellidir ve o şartların gereği yerine getiriliyor, zamanı gelince de gereken açıklama yapılacak” ifadelerine yer verdi.

İsimler açıklanmadı diye ortada bir sıkıntı aramanın yanlış olduğunu dile getiren Ak Parti Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, “Çalışmalar sürüyor, bir sürü aday adayı var, onlarla ilgili kamuoyu ve temayül yoklamaları değerlendiriliyor, en yakın zamanda merkez ilçelerimizde kimlerin aday olacağı açıklanacak, diğer şehirlerle birlikte açıklanmamasının sebebi, adayların Konya’da açıklanmasını istediğimiz içindir” dedi. Türkmenoğlu “Adaylar belirlendi mi?” sorusuna “Kimlerin aday olacağını göreceksiniz, benim isim vermem doğru değil” diye cevap verdi.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com