Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Adem Esen'den Flaş Açıklama
2009/01/22 20:23
Adem Esen'den Flaş Açıklama
Adem Esen aday gösterilmemesi hakkında ne düşünüyor? İşte Adem Esen'in açıklaması...


Selçuklu’da 10 yıl boyunca Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu ve bu süre içinde başarılı hizmetlere imza attıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Esen, bu başarıların Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından da dile getirildiğini ve değişik vesilelerle örnek olarak gösterildiğini söyledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, “Hem 1999 hem de 2004 yılında iki dönem Selçuklular beni baş tacı yaptı, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. 2004 yılında Ak Parti beni belediye başkan adayı gösterdi şimdi de göstermedi. Bu konuda teşkilatlarımıza ve genel merkezimize teşekkür ediyorum. 2004 yılında aday gösterdiğinde iyi olacak şimdi aday göstermediklerinde kötü mü olacak? Elbette hayır. Bu bir bayrak yarışıdır. Ak Partinin yetkili organları gerekli araştırmaları yaptılar ve karar verdiler. Hatta Konya bu manada geç açıklanan bölge oldu. Bu manada tekrar Sayın Başbakanımıza, Genel Merkezimize İl ve İlçe teşkilatlarımız ile bize gönül verenlere teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni arkadaşlara başarılar diliyorum.”

Bir gazetecinin “Kırgın mısınız” şeklinde sorduğa soruya ise Esen;

“Mahkeme kadıya mülk değildir bunu sürekli olarak söyledim. Sizler buna şahitsiniz. Bu makamlar bizlere emanet edilmiş makamlardır. Kamu adına yapılan her iş emanettir. Ben Adem Esen olarak 10 sene hizmet ettim. 10 sene boyunca gayret ettim çalıştım. Bu çerçevede Selçukluda pek çok “en”leri yaşadık. Konya’nın en çevreci belediyesi olduk Konya da en fazla restorasyon yapan belediye olduk. Rakamlar ortadadır. Konya’da asfalt kalitesini artaran belediye Selçuklu belediyesidir. Sayın Başbakanımız geçtiğimiz haftalarda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım bey’i örnek gösterirken dediler ki; “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1,5 milyon metrekare satıh kaplama yapmıştır” Bizim Selçuklu Belediyesi olarak yaptığımız satıh kaplama 3.5 milyon m²’dir. Beton asfalt ile bu rakam bizde 5 milyon m²’dir. Bu manada hiç kimse Selçuklu Belediyesi çalışmadı yada Selçuklu Belediyesinin halk ile arası kopuktu diyemez. Nitekim Ak Parti Genel Merkezimizin Selçuklu için 2007 yılında yaptırdığı bir ankette Adem Esen ile Ak Parti %73 oy alacağı görülmüştür. Son aylarda yapılan anketlerde ise bu rakam %74 çıkmıştır. Duyumlarımıza göre bu rakam Büyükşehir Belediyemizden yüksektir. Böyle olmasına rağmen neden aday olunmadı sorusunun cevabını zaman gösterecektir. Bu manada kırgınlık olmaz. Bu bayrak yarışıdır. Yeni arkadaşımızı çok fazla tanımıyorum. Ama Genel Merkezimiz takdir etmiştir. Genel Merkezimizin takdir ettiği bizim başımızın üstündedir. Ben Selçuklu Belediye Başkanı olarak, Türkiye’yi Avrupa Konseyinde, Konya’yı ise Türkiye Belediyeler Birliğinde temsil ettim. Bu temsillerimizde her hangi bir kabahatimiz olmamıştır” şeklinde cevap verdi.

“Neden aday gösterilmediniz?” şeklindeki bir soruya ise Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen şu şekilde cevap verdi: “Bunu zaman gösterecektir. Zaman en güzel ilaçtır. Ben hiçbir yayın organında ya da söylemlerimde diğer arkadaşlarımızla ilgili hiçbir şekilde fikir beyanı etmedim özel beyanat vermedim,. Biz Ak Parti’nin temel ilkelerini esas aldık. Sayın Başbakanımızın bu manadaki özverili çalışmalarını biliyoruz. Ak Parti felsefemizin doğrultusunda çalışmak teşkilat mensuplarımızın ve belediye başkanlarımızın görevleridir. Ben bu görevi layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Dediğim gibi bu bir bayrak yarışıydı. Aday yapılmamamızın nedeni farklı faktörler olabilir, spekülasyonlar olabilir. Bu manada spekülasyonlara göre konuşmak doğru değildir. Bu konuda bek çok spekülasyon yapılabilir. Bu doğru değildir. Özellikle bu açıklama için bu günü tercih etmemin nedeni, konunun pek çok gazeteci ve köşe yazarı arkadaşlarımız tarafından spekülasyon edilmemesi içindir. Benim bu açıklamam dışında söylenen ve yazılan her şey spekülasyondur. Biz seçimlere kadar görevimizin başındayız. Ondan sonra rızkı veren Allah”tır. Biz hemşehrilerimizin alın terini asla zayi etmedik. Belediye malı yetim malıdır anlayışıyla hareket ettik. Başımıza pek çok olay geldi bunlardan birisi Zümrüt olayıdır. Bunun irdelenmesi gerekir. Bu ayrı bir olaydır. Belediyecilik bu manada zordur. Pek çok dengeler vardır, farklı görüş açıları vardır. Ben Sayın Başbakanımızın hem 17 Aralık 2007 spor salonu açılışında, hem de canlı yayınlarda ulusal kanallarda Selçuklu Belediyemizin yaptığı hizmetlerle ilgili övgüsünü aldım. Selçuklu Belediyesinin borcu yoktur. Bu bütçe dengesi bakımından önemlidir”
Aday olmamasının İl ve İlçe teşkilatlarının istekleriyle olduğu şeklindeki söylemlerin ise spekülasyondan ibaret olduğuna dikkat çeken Esen; “İl ve İlçe teşkilatlarımızla ilgili pek çok dedikodu olabilir. Önemli olan ilkelerimizdir ve bunu korumak gerekir. Önemine binaen tekrar söylemek istiyorum; Mahkeme kadıya mülk değildir. Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen gider farklı bir arkadaşımız gelir. Aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Esen, Farklı siyasi partiden aday olacağı ile ilgili söylentiye ise verdiği cevapta şunları söyledi:
“Farklı siyasi partilere katılacağımız ve oradan aday olacağımızla ilgili söylenenler de spekülasyondur. Bu konuda çeşitli arkadaşlarımız gönüllerinden geçirebilir farklı dengeler olabilir. Ben 2 dönem seçim yaşadım. Seçim zor süreçtir önümüzdeki günlerin ne getireceği belli değildir. Ben Ak Partinin siyasal gücünün devam etmesini canı gönülden arzu ediyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz beklentisi sıkıntı olabilir. Parçalı bulutlu siyaset hepimizi etkiler. Bu bakımdan siyasetimiz düzgün olmalı, güçlü olmalıdır. Ak Parti kendine verilen emaneti güzel bir şekilde devam ettirmelidir. Herkes bu azim içinde olmalıdır. Ben Selçuklu belediye başkanı olarak 6 yıldır Ak Parti çatısı altında hizmetlerimi yürütüyorum. Seçim öncesinde aday adaylığı sürecinde başkan şöyle dedi böyle dedi şuraya buraya gidecekmiş gibi söylemler oluyor. Ben gazeteci dostlarımıza dedim ki; “Allaha şükür hiç kimse Adem Esen’den şu da olmaz demiyor” Bu benim için fazilettir. Bu belediyecilikte başarısız oldu, şehrimizi geri götürdü diyecek varsa bu da siyasi bir spekülasyondur. Bu çerçevede benim belediyecilik anlayışım da tüm partilere yakın olmaktır. Belediyeciliğin temeli tarafsızlıktır. Ak Parti Selçuklu’da %74”e çıkmışsa bunda benim emeğim vardır. Bende bu emeğimin boşa gitmesini istemem. Benim tüm bu söylediklerimin dışında yazılan çizilenler basın özgürlüğüdür ancak spekülasyondur. Ben Türkiye’nin en önemli siyaset hocalarından ders aldım. İstanbul Siyasal Bilimler Fakültesinden mezunum. Mesleğim icabı ekonomi politika okuttum ve 10 senedir fiili siyasetin içindeyim, Bu bir tarz meselesidir. Bu siyaset anlayışı meselesidir. Herkesin çorba içişi farklıdır. Bizim buradaki yaptığımız çalışmalar hemşehrilerimizin huzuru için ve ilçemizde eser bırakmak için olmuştur. Siyasetin esas patronu Halk’tır. Halka dayanmayan hiçbir görüş ve demokratik çalışma meyvesini veremez. Bunu Sayın Başbakanımız da söylemektedir ve bilmektedir. Burada herkes bir şeyler söyleyecek, mutlaka ve sonuçta halk sandığa gidecek ve karar verecektir. Bazı siyasetçiler şöyle düşünebilirler. 15 yıl önce de söylenen bir söz vardı “biz buraya odunu koysak kazanır.” Bu sözü söyleyenler aslında öyle olmadığını ve kazanamadıklarını görmüşlerdir. Bu manada Ak Parti’deki arkadaşlarımızın hepsi kaliteli ve nitelikli arkadaşlardır. Ben hepsine tekrar başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.

Açıklamasının son bölümünde Belediye başkanlarının geride eser bırakmak gibi bir hedeflerinin olması gerektiğinin altını çizen Başkan Esen; “Geçen gün Hacı Fettah Mezarlığına Ahmet Hilmi Nalçacı’nın kabrini, ölüm yıldönümünde ziyaret ettim. Babam belediyede çalışırken O, belediye başkanlığı yapıyordu. Benim küçüklüğümde başkanlık yapan rahmetli Nalçacı ve diğer başkanlar, yöneticiler çalıştı gitti ve eserleri kaldı. Söylemek istediğim şudur herkes gelir geçer önemli olan eserlerin kalmasıdır. Eser bırakmadığınız zaman yerinizde yeller esiyor. Her şey olur gider ve zaman en güzel ilaçtır” dedi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com