Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Küçük sınıf otolara ilgi arttı
2009/02/03 11:55
Küçük sınıf otolara ilgi arttı


Ekonomik krizde cebini düşünen vatandaşlar tercihlerini düşük silindir hacmine sahip tasarruflu otomobillerden yana kullanıyor.

LPG'li otomobillerden daha az yakıt tüketen küçük otomobillere sahip olabilmek için 2-3 hafta sırada beklenmesi gerekiyor.

Konya'da faaliyet gösteren bir firmanın müdürü Atıf Dikici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin normalde daha büyük silindir hacmine sahip otomobilleri satın almayı tercih ettiğini belirtti.

Ancak yakıt ekonomisine önem veren kişilerin ve ticari araç kullananların daha düşük silindir hacmine sahip araçları tercih ettiklerini dile getiren Dikici, ekonomik krizin etkilerinin görülmeye başladığı son aylarda müşterilerin büyük bölümünün yakıt tüketiminde daha cimri otomobilleri tercih etmeye başladığını söyledi.

Ekonomik krizin vatandaşları tasarrufa ittiğini, yeni otomobil sahibi olmak isteyenlerin de yakıt ekonomisinde tasarrufu ön planda tutmak zorunda kaldıklarını ifade eden Dikici, bu nedenle talebin küçük sınıf otomobillere yoğunlaştığını vurguladı.

En çok 1.3 cc motor hacmine sahip multijet 75 beygir otomobillerin ilgi gördüğünü belirten Dikici, şunları kaydetti:

''1.3 cc silindir hacmine sahip bu otomobillerle 46 litre dizel yakıtla bin kilometre yol kat edilebiliyor. Bu otomobiller, yakıt tasarrufuyla bilinen LPG'li otomobillerden bile daha az yakıyor. Yakıtta bu kadar cimri olan otomobiller bu nedenle ekonomik kriz döneminde çok yoğun ilgi görüyor.''

Dikici, küçük arabalarda her 10 bin kilometrede bir yapılan bakım masrafının 110 TL olduğunu, piyasaya göre oldukça düşük olan bakım masrafının da bu otomobiller için bir diğer tercih sebebi olduğunu dile getirdi.

Bu otomobillere olan yoğun ilgi nedeniyle bayiye gelip otomobili hemen almanın da mümkün olmadığını ifade eden Dikici, ''Bu otomobillerden birine sahip olmak isteyen vatandaşların 2-3 hafta sırada beklemesi gerekiyor'' diye konuştu.

Düşük yakıt ekonomisine sahip küçük sınıf otomobillerin şehir içinde yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğunu da dile getiren Dikici, bu araçların yoğun şehir içi trafiğinde kişiye kolayca park etme imkanı da sağladığını vurguladı.

Dikici, bu otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin de büyük silindir hacmine sahip araçlara göre çok daha az olduğunu belirterek, bu durumun da küçük sınıf otomobillere yoğun ilginin nedenlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com