Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

DSP lideri Konya'da
2009/02/08 17:19
DSP lideri Konya'da


Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ebedi bir muhalefet partisi olduğunu belirterek, CHP'nin Kur'an-ı Kerim'i sanki yeni keşfettiğini ve onların da artık dini siyasete alet etmeye başladığını söyledi.

Zeki Sezer, partisinin Konya büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım programına katılmak üzere Konya'ya geldi. Konya girişinde araç konvoyuyla karşılanan Sezer, programın düzenlendiği Rixos Otel'deki salona ise partililerin sevgi gösterileri ve tezahüratları arasında girdi. DSP Konya İl Başkanı Betül Öncü'nün konuşmasının ardından kürsüye gelen Zeki Sezer, günümüzde siyasetin giderek kirlendiğini ve rayından çıktığını savunarak, ''Şu an iktidar partisi adeta gerilim ve sorun üreten bir örgüt gibi çalışıyor. İşsizlik ve diğer sorunlar dururken, inanç üzerine siyaset yapılmaya devam ediyor. Bugün ebedi muhalefet partisi olan CHP, sanki Kur'an-ı Kerim'i yeni keşfetmiş gibi onlar da bunun üzerinden siyaset yapmaya başladı. Bize bugün dinimizi, kültürümüzü, Atatürk'ümüzü öğretmeye çalışıyorlar. Bizim onlara ihtiyacımız yok. Biz ışığımızı Hacı Bektaş'tan, Horasan erenlerinden, Mevlana'dan, Atatürk'ten, Ecevit'ten alıyoruz'' dedi.

Bugünkü siyasi partilerin tamamen halktan kopuk bir siyaset izlediğini de öne süren Sezer, ''Bugün Ankara'da partilerin genel merkezlerine bakın. Hepsi sanki parti genel merkezi değil, holding binası gibi. Böyle holding binaları gibi binalarda oturarak halk siyaseti yapamazsınız. Halktan kopuk bir siyaset anlayışı asla olamaz, olmamalıdır. Sizin kırsal kesimi kalkındırıp, oraları şehirleştirip, şehirlerde yaşayanların bu taraflara yönlendirilmesi lazım. DSP olarak bizler halkı kucaklayan bir siyaset izliyoruz. Tıpkı Yunus gibi, Mevlana gibi. Bugün bu ülkede Türk de bizim, Kürt de bizim. Başı açık olan da, kapalı olan da hep bu ülkenin insanıdır. Kimse bunu bölmeye ve insanları birbirinden ayırmaya yeltenmesin'' şeklinde konuştu.

Genel Başkan Sezer, konuşmasının ardından partisinin Konya büyükşehir, merkez ilçe ve ilçe belediye başkan adaylarını kürsüye çağırarak toplu fotoğraf çektirdi. Buradaki programın ardından Sezer ve beraberindeki heyet, Mevlana Müzesi'ne ziyaret etti. Hz. Mevlana'nın sandukası önünde dua eden Sezer, müzede sergilenen eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Sezer, daha sonra Konyaspor-Beşiktaş maçını izlemek üzere Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'na hareket etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com