Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

TYB'nin 2009 programı hazır
2009/02/10 12:09
TYB'nin 2009 programı hazır


Türkiye Yazarlar Birliği ( TYB) Konya Şubesi, kuruluşunun 15. yıldönümünü kutlayacak. TYB Konya Şubesi 2009 yılında gerçekleştireceği kültürel etkinlikleri de belirledi.

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Kuruluşumuzun 15. Yıldönümü olması münasebetiyle 2009 yılı bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu nedenle yönetim kurulumuzla birlikte15. Yıl özel logosunun yanında yine kuruluşumuzun 15. yıldönümüne özel olarak faaliyetler planladık” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak, genelde Türkiye özelde Konya kültür ve sanatını canlı tutmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlediklerini söyleyen Köseoğlu, “2009 yılı programları içerisinde 2 adet şiir şöleni, 3 panel, 1 sempozyum, 1 çocuk şenliği, 2 sinema programı, 2 sergi yer alacak. Bunların dışında da hemen her hafta cumartesi günleri TYB Konya Şubesi olarak bir kültürel etkinlik düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Köseoğlu, 7 mart da Filistin için şiir dinletisi düzenleyeceklerini belirterek, zulme karşı şair duruşunun ortaya konulacağının altını çizdi.

Bu yıl da TYB olarak Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir panel düzenleyeceklerini dile getiren Köseoğlu, “Hz. Peygamberin Aile Hayatı adlı paneli yazar Melahat Ürkmez yönetecek ve Dr. Asiye Şenat Kazancı, Dr.Huriye Martı, Belgin Aydın konuşmacı olarak katılacaklar. Bu programda ayrıca efendimize ilahilerle selam göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca TYB Konya Şubesi 2009 yılında, Mevlana Şiir Şöleni, Kuvayı Milliye ve Milli Mücadelede Konya, Konya’da Din ve Şehirleşme, Anadolu Selçuklu Eserleri Sergisi gibi çeşitli faaliyetleri de hayata geçirecek.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com