Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İşte MHP büyükşehir adayının projeleri
2009/02/12 13:25
İşte MHP büyükşehir adayının projeleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, göreve gelmeleri halinde şehir yönetiminde sivil toplumla işbirliği yaparak ulaşım ile hava kirliliği sorunlarını çözeceklerini söyledi.

MHP İl Başkan Ali Yücel ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının da katıldığı toplantıda, “Hizmet Hikmetle Gelecek” sloganı ile projelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, proje hazırlıklarını çalışma gurubu ile 3 ayda tamamladıklarını belirtti.

Konya'ya vefa borcunu ödemek için aday olduğunu dile getiren Hikmet Çay, kentin ulaşım sorununu 2020 Ulaşım Master Planı çerçevesinde çözeceklerini kaydetti. Hızlı nüfus artışı ve hızlı şehirleşme nedeniyle kentin ciddi bir ulaşım sorununa sahip olduğunu anlatan Hikmet Çay, “Toplu taşıma sisteminin geliştirilmesine önem verecek, toplu taşımada mevcut hafif raylı sistemin modernizasyonu ile onaylı plan dahilindeki yeni güzergahlar için ilave tesise başlanacak ve 'Metro Projesi' üzerinde de çalışılacaktır. Ayrıca mevcut şehir merkezindeki demir yolu güzergahı banliyo hattı olarak toplu taşıma hizmetine kazandırılacak. Son yapılan kavşak düzenlemeleri alt ve üst geçitler de çözüm üretmekten uzak kalmıştır. Sadece Uluyayla üst geçidi ile Ankara çevre yolu üst geçidi dışında kalan alt ve üst geçitlerinde bariz proje hatalarının olduğunu da görmek mümkündür” dedi.

Başkan adayı Hikmet Çay, hava kirliliğinin önlenmesi için her türlü tedbiri alacaklarını ve titizlikle uygulayacaklarını ifade ederek, “doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması yanında kaliteli yakıtların temini ve kullanımı konusunda da çalışmalar yapılacak. Dar gelirli ailelere doğalgaz kullanabilmeleri için doğalgaz sobası gibi yakıcıların temin edilmesi teşvik edilecek. Önlemler alınarak günlük yaklaşık 250 bin aracın şehir merkezine girişi öncelenecek ve bu sayede eksozdan çıkan zehirli gazlar önlenecek” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarını (KOMEK) katılım belgesi koleksiyonculuğu olmaktan çıkarılacağını bildiren Hikmet Çay, 'Alo İş Hattı' kurulacağı vaadinde bulundu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com