Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Borsada temiz seçim
2009/02/14 10:01
Borsada temiz seçim
Konya Ticaret Borsası’nda meslek komitesi seçimleri dün gerçekleştirildi

Konya Ticaret Borsası Meslek Komitesi seçimleri dün gerçekleştirildi. Ticaret Borsası binasında gerçekleştirilen seçimlerde, toplam 10 meslek grubunun komite başkanları belirlendi. Meslek gruplarının beşinde tek listeyle seçime gidilirken, beş meslek grubunda ise iki liste yarıştı. Mevcut Başkan Mehmet Kara da Öğütülmüş Tahıl İmalatı ve Ticareti Meslek Gurubundan seçimlere girdi. Seçimlerde 1. ve 4. komitelerin başkanları yenilenirken, 8 komitede eski başkanlar yeniden seçimi kazandı.

Toplam bin 131 seçmenin oy kullandığı seçimlerde oluşan komitelerden seçilen 28 isim Borsa Meclisi, yeni borsa başkanını, yönetim kurulu üyelerini ve genel merkez delegelerini seçmek için ilerleyen günlerde tekrar sandık başına gidecek.



KARA: DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLDU


Mevcut 10 komite başkanından 8’inin yeniden seçilmesi ile Konya Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yeniden sürdürecek olan Mehmet Kara, seçimlerin son derece demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirtti. Konya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara, sonuçların odanın geleceğini de belirleyecek olduğunu söyledi. Kara, “Mevcut komitelerimizden 2 tanesinin başkanı yenilendi. Diğer komitelerde aynı arkadaşlarımız tekrar seçildi. Yeni yönetime eski yönetimden 23-24 arkadaşımız tekrar girdi. Komitelere yeni seçilen arkadaşlarımız da bizim arkadaşlarımız. Seçilen bu isimlerle yeni yönetim oluşturulacak. Seçimler Borsamız ve Konya’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.



10 MESLEK KOMİTESİ SEÇİLDİ


Konya Ticaret Borsası’nda seçime gidilen komiteler ise şu şekilde: Tahılların ve Tohumların Yetiştiriciliği ve Ticareti Meslek Grubu, Baklagillerin Yetiştiriciliği ve Ticareti Meslek Grubu, Çiftlik Hayvanları İçin Hazır Yem İmalatı ve Ticareti Meslek Grubu, Canlı Hayvan Yetiştiriciliği ve Ticareti Meslek Grubu, Et ve Et Ürünleri İmalatı ve Ticareti Meslek Grubu, Yapağı ve Tekstil El Yapı Meslek Grubu, Ham Deri, Post vDeri Ticareti Meslek Grubu, Öğütülmüş Tahıl İmalatı ve Ticareti Meslek Grubu, Süt Ürünleri Yumurta ve Yenilebilir Sıvı ve Katı Yağların İmalatı ve Ticareti Meslek Grubu, Diğer Nevi Hububat Maddeleri Yetiştiriciliği ve Ticareti Meslek Grubu.



SEÇİLEN KOMİTE ÜYELERİ


Yapılan secimler sonunda ilk sırada seçilen komite üyeleri şöyle; 1. Komite M. Uğur Kaleli, 2. Komite Köksoy Tarım, 3. Komite Çöğenler Yemcilik, 4. Komite Kiyasettin Taşkın, 5 Komite Süleyman Yüksel, 6 Komite Evliya Tarım, 7. Komite Hilal Deri, 8. Komite Mehmet Kara, 9. Komite Aygın Süt, 10 Komite Pınar Kuru Yemiş
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com