Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Zazadinhan dev maketle tanıtıldı
2009/02/16 15:14
Zazadinhan dev maketle tanıtıldı


İstanbul`da düzenlenen Uluslararası EMITT Fuarında ( Doğu Akdeniz Uluslar arası Seyahat ve Turizm Fuarı) Zazadinhan’ın dev maketi sergilendi.

12-15 Şubat tarihleri arasında, 13’üncüsü gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 ülkenin katıldığı EMITT Doğu Akdeniz Uluslar arası Seyahat ve Turizm fuarında Konya bu yıl Zazadinhan`ın dev maketiyle yer aldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek eski ihtişamına kavuşturulan Anadolu’nun en büyük hanı olan Zazadınhan’ın 150 m² lik maketi, İstanbul EMITT Doğu Akdeniz Uluslar arası Seyahat ve Turizm Fuarı fuarında Konya’yı temsil etti.

Konya’nın tarihi değeri ve kültürel mirasının tanıtıldığı fuarın, Konya’nın turizm potansiyeline önemli katma değer sağlaması bekleniyor. Dünyada turizm alanındaki en büyük 10 fuardan birisi olan EMITT fuarında, Zazadinhan düzeniyle kurulan dev maket, fuara katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Alaaddin Keykubat döneminde 1236 yılında yapımına başlanan ve 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde tamamlanan Konya`daki Zazadinhan, 2 bin 500 metrekare kapalı alana ve bin metre kare avluya sahip. Selçuklu Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyon TL harcama yapılarak restore edilen Han, 8 asra yakın geçmişiyle büyük önem taşıyor. Konya`ya 22 kilometre uzaklıkta olan Han, birçok sosyal ve kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, Uluslararası EMITT Fuarında Konya’yı Zazadınhan’ın temsil etmesinin kendilerini son derece sevindirdiğini belirterek, gerçekleşen fuarın Konya’ya turizm alanında katma değer sağlayacağını söyledi. Başkan Esen, “12-15 Şubat tarihleri arasında İstanbul da gerçekleşen EMITT Akdeniz Ülkeleri fuarında Konya Valiliği, İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte yer aldık. Bu Fuarda Konya’mız dev Zazadınhan maketiyle yer aldı. Zazadınhan maketi fuara katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Fuarı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanımız da Konya’nın standını beğenerek, Türkiye’nin yurt dışında bu eserlerle temsil edilmesini istedi. Fuarın ardından Zazadınhan maketini İstanbul Esenler Belediyesine bıraktık. Zazadınhan maketi İstanbul da sergilenmeye devam edecek. Bu da Konya’nın tanıtımı için önem taşımaktadır.” dedi.

Zazadınhanın dev maketini, Suriye Turizm Bakanı Dr. Saadalla Agha Al Kalaa, Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Murat Dedeman, Prof Dr. Metin Sözen ve belediye başkanları ziyaret etti. Ziyaretçiler maketten oluşan standı beğendiklerini ifade ettiler.

Başkan Esen, Suriye Turizm Bakanı Dr. Saadalla Agha Al Kaala ve Murat Dedeman’a, Selçuklu Belediyesi yayınlarından Hama Fotoğraf Sergisi Albümü ile Anadolu Selçuklu Eserleri Fotoğraf Albümü hediye etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com