Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İşsizlere güzel haber
2009/02/16 17:46
İşsizlere güzel haber


Dünyanın ilk online kariyer firması olan Monster'ın Türkiye Satış Müdürü Çağrı Bozay, Türkiye'de faaliyet gösteren çok uluslu firmalarla yapılan görüşmelerde Mart ayından itibaren işçi alımlarının hızlanacağı sonucunun elde edildiğini söyledi.

Küresel mali krizin 'teğet' geçmediği Türkiye'de 2008'in son çeyreğinden bu yana yüzbinlerce kişi işinden oldu.

Ekonomi çevreleri küresel ekonominin 2010'dan itibaren yavaş yavaş düzelmeye başlayacağını söylese de geçim masrafları krizde işinden olanlar için büyük sıkıntılar yaratıyor. Peki işsizler için karanlık ne zaman bitecek?

'MART AYI KRİTİK'

İstanbul'da düzenlenen 14. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde Gazeteport'a konuşan Monster Türkiye Satış Müdürü Çağrı Bozay, Türkiye'de özellikle uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalarla yapılan birebir görüşmelerde Mart ayından itibaren işçi alımlarınnın başlayacağı sinyallerinin alındığını söyledi.

Şirketlerin, 2009'un ilk çeyreğini en az zararla kapatmak istediğini ifaden eden Bozay şunları söyledi:

''Dünyada ve Türkiye'de tüm şirketlerin tek amacı işçi çıkarmaları durdurmak. Şu anda pek hareket etmek istemiyorlar. Krizde ayakta kalmaya çalışan firmalar işçi almak için Mart ayını bekliyor. Biz de yılın ilk çeyreğinden sonra işçi alımı konusunda hareketlilik bekliyoruz. Şirketlerle yaptığımız birebir görüşmelerden de bu sonuç çıkıyor. Stratejisini iyi yapan firmalar krizde insan odaklı büyümek istiyor. Bunu, şirketlerle yaptığımız görüşmelere dayalı olarak söyleyebiliyorum. Krizde nitelikli insanları bünyelerine katarak rakiplerinin önüne geçmek istiyorlar. Bazı firmalar, Mart sonrasını 5. çeyrek olarak değerlendiriyor. Güçlü firmalar Türkiye pazarını tandıklarını için Mart'ı fırsat olarak görüyorlar. Mart ayı sonrası için bizimle anlaşma yapan şirket sayısında da artış var. İkinci bir kriz gelmezse tüm firmalar ikinci çeyrekten sonra büyümek istiyor.'' dedi.

'NİTELİKLİ ELEMAN KRİZ DÖNEMİNDE ORTAYA ÇIKIYOR'

Şirketlerin kriz dönemlerinde nitelikli eleman arayışına girdiğini ifade eden Monster Türkiye Pazarlama Müdürü Seden Gürcü ise şunları söyledi:

''Şu anda odaklandığımız yegane olay nitelikli elemanları doğru işlere yönlendirmek. Türkiye'de Kasım ayında faaliyete geçmemize rağmen kısa zamanda 6 bin civarında üye sayısına ulaştık. Monster dünya çapında 60 ülkede faaliyet gösteriyor. Kriz dönemlerinde nitelikli insan farkı ortaya çıkıyor. 5 kişinin yaptığı işi 2 kişi yapabiliyorsa, kriz, bu iki çalışan için fırsata dönüşebiliyor. Kriz bittiği zaman şirketlerin ilk ihtiyacı olan şey insan olacak. Yaşanan işten çıkarmalar çok üzücü ancak krizi fırsat bilen şirketler de var. Krizde nitelikli eleman çalıştıran firmaların ayakta kalacağını söyleyebiliriz.''

Uzmanlar işe alımların Mart ayında başladığını ifade ediyor, kriz döneminde işini kaybedenler bir an önce iş bulup evlerine yeniden ekmek götürmek istiyor.


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com