Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Aday Adayları Notlarını Aldı
2004/01/16 23:13
Aday Adayları Notlarını Aldı
Konya Büyükşehir ve Merkez ilçe aday adayları Bera Oteldeki tanıtım proğramında kendilerini partililere tanıttılar. Hangi aday iyiydi hangisi heyacanlıydı. Geceden Tüm notlar burada...

28 Mart Yerel seçimleri için aday belirlemede ilk dönemeç olan temayül yoklamasından önce Ak Parti Konya teşkilatı tarafından Bera Otel’de yapılan aday adayı tanıtım proğramı 4 saate yakın bir sürede tamamlandı.
Proğrama Genel Başkan yardımcısı Halil Ürün ve Tarım Bakanı Sami Güçlü’de katıldı. Her ikisi de proğram sonu birer konuşma yaptılar.

Bera Otel Kubbeli Salonda yapılan proğram Ak Parti’nin şimdiye dek yaptığı proğramlarının en organize olanı olarak dikkat çekti. Özellikle Proğram sunucusunun doğru seçilmiş olması, Aday adaylarının alkışlatılmaması önemli birer ayrıntıydı.
Konuşma yapılan kürsünün sağına ve soluna oturtulan aday adaylarından oturma şekline göre proğrama ilk olarak Vehbi Özalp’in geldiği anlaşıldı.
En son katılanlardan biri Faruk Altınok (ki o Halil Ürün’le beraber salona girdi) diğeri ise Faruk Tekkanat’tı.
Aday adaylarları yan yana oturunca ilginç görüntüler ortaya çıktı. Şaban Çalış, Esat Duysak, Hüseyin Üzülmez veİsmail Öksüzler ‘den oluşan Büyükşehir aday adayı grubu dikkat çekerken, Meram’ın dört adayı, Salih S. Ersöz, Refik Tuzcuoğlu, Mehmet Odabaşı, Sefa Coşkun beraber oturuyorlardı.
İl Başkanı Ali Sürücü açılış konuşması yaparken, İlker Özkan’ın okuyacağı metni çalıştığı (ki o metin de ezber hatası yaptı) Salih Sedat Ersöz’ün de içinden dua ettiği görülüyordu.
Meram Adayı Ahmet Köseoğlu iki Büyükşehir adayı arasında kalmıştı. Ahmet Öksüz ve Şaban Çalış’la sürekli konuşan Köseoğlu’nun ikisine ne anlattığını bilemiyoruz. Bildiğimiz bir şey Köseoğlu’nun konuşmayı çok sevdiği.
Kürsünün solunda yer alan Selçuklu aday adaylarından Tahir Şahin’le Ercan Uslu yan yanaydı. Muhtemelen Ercan Uslu Tahir Şahin’e adaylığını niye son güne bıraktığını soruyordu.
Muammer Özer’le yan yana olan Tahir Akyürek’in zaman zaman Özer’in sorularaına tebessümle cevap verdiği görülüyordu. Ama Tahir Akyürek’in ilk kez seçici değil de seçilen olması yüzüne yansıyor, genel bir gerginliği hemen fark ediliyordu.
Meram’ın iki adaşı da yan yanaydı. Bunlar İbrahim Tekbaş ve İbrahim Ataç’tı. İbrahim Ataç’ın en köşede oluşu, konuşmacılar yerine salonu izlemesine sebep oldu, belki de gelecek birini bekliyor gibiydi.
Meram’ın son dakikada çıkan iki adayı Hüseyin Çalık ve Mevlüt Kavaf birlikteydi. Yaşları itibari ile dikkat çeken bu iki aday uzun süren proğramdan oldukça rahatsız olmuş bir görüntüleri vardı.
Gazeteler için çekilen toplu resimde Başkan Ali Sürücü’nün sağında Tahir Akyürek solunda Hüseyin Üzülmez vardı. Faruk Altınok, Mehmet Baykan, İbrahim Tekbaş ve Adem Şahin’ın iyi yere konuşlandığı görüldü. Resimdeki en şansızlar ise; Mehmet Odabaşı, Refik Tuzcuoğlu, Yavuz Selim Köşger, İlker Özkan, Hüsnü Tekin ve Faruk Tekkanat’tı.





Tanıtımda tüm adaylara 3 dakika süre verildi. 3-4 aday bu süreye riayet ederken, büyük çoğunluk süreyi aşarak kullandı. Sunucu Nuri Ateş’in adayları uyarmada da bazen eşit davranmadığı görüldü.
İsmail Öksüzler 2.30 da uyarıldı toplam 2.50 konuştu. Hüsnü Tekin 4. dakika uyarıldı toplam 4.50 konuştu.
Adaylardan Mevlüt Kavaf 2.40 ile en az kürsüde kalan aday olurken, Şaban Çalış 5.55 lik süresi ile en çok konuşan aday oldu. İbrahim Tekbaş ise bizim kronometremize göre (ki kronometremiz adaylar kürsüye çıkarken çalınan Ak parti müziği kesildikten sonra başladı, adayın son cümlesinde bitti.) tam 3.00 ile Adalet ve Kalkınma’nın A’sı yerine harfiyen getirmiş oldu.
Adayların Konuşmasında Soyada göre alfabetik sıra izlendi, bu ilçe isimlerinde de geçerli oldu.

Adaylar Ve Performanslar

Karatay: Karatay belediyesi için aday adayı olan Süleyman Yeğenler aday tanıtım proğramına katılmadı.

Mahir Çınar: İsminin doğrusunun Abdurrahman Mahi Çınar ve aslen Matematikçi olduğunu öğrendik. İlk kürsüye çıkması sebebi ile gecenin şanssız isimlerinden biriydi. Tüm yoğunluğun üzerinde olmasının stresini yaşadı. Önündeki metne bağlı bir konuşma yaptı. Kürsüyü doldurdu fakat sesinin titremesi dikkatlerden kaçmadı. Giyiminde problem yoktu, salondakilere daha çok bakması gerekirdi. Vücut dilini kullanamadı. Toplam 3.25 saniye kürsüde kaldı.

Mehmet Hançerli: Merak edilen adaylardan birisiydi. Aslında resminden daha yakışıklı olduğu görülünce, fotoğrafçısının azizliğine uğradığı anlaşıldı. Belediyeciliği bildiğine vurgu yaptığı konuşması konu bütünlüğü açısından iyiydi. Fakat metne bağlı kalmaktan Hançerli’de kurtulamadı. Partililerin gözünün içine bir türlü bakamadı. Karatay’a övgüler yaptı fakat hitabetinde vurgu eksiklikleri vardı. Kıyafeti sırıtmadı, toplam 3.15 kürsüde kaldı.

Ali Odabaşı: Diğer iki adaya göre daha rahat bir kürsü performansı vardı.İrticalen konuşmaya ısrarla özen gösterdi. Hatta jest mimik el ve kol hareketleri ile vücut dilini de kullandığını göstermeye çalıştı. Doğrusu biraz abartılıydı. Ak Parti ve vekillere övgüsü dikkatlerden kaçmadı. Konuşmasında belki de bize öyle geldi, konular dağınık aktı. “Sevginize talibim” ifadesi spot cümlesiydi. Salondakilerin dikkatlerini çekmeyi başardı. Konuşmasının sonunda okuduğu Sakarya şiirinde vurguları yakalayamadı. Toplam 3.30 kürsüde kaldı.



Vehbi Özalp: Kendisini tanıttığı konuşmasının başında çeşitli vurgular yaptı. Akkise Belediye başkanlığı bunlardan biriydi. Fakat tanıtım broşürüne de yazmayı unuttuğu, Diyanette ki görevini burada da söylemedi. Kendini tanıtırken ki rahatlığı ikinci bölümde azaldı. Karatay yerine Ak Parti’den bahsetti. “Tek Akıl yerine Kolektif Akıl” tezini hatırlatması dikkat çekti.Sesi tok, hitabeti iyiydi. Konuşmasının sonuna doğru metne bağlı kalmaktan kurtulamayan Özalp, kürsüde 3.55 saniye kaldı.
İlker Özkan : Uzun süre hazırlık yaptığı anlaşılan konuşmasına irticalen başlamışken, telaffuzunda zorlandığı bir kelimeye takılması hem heyecanını hem anlatacaklarını etkiledi. Rahatça sürdüreceği konuşmasında metne bağlı kaldı. Böylece hem metni hızlı okudu hem de zaman zaman kopukluk oluştu. Karatay çocuğu, Karatay’a oy rekoru kırdıracağız, doğduğumdan beri Karatay’lıyım ifadeleri akıllarda kalan cümleleriydi. Diğer adaylarla sempatik ilişkisi gözlerden kaçmadı. Açık renk giysi tercihi gecenin farklıydı. Toplam 2.50 saniye konuştu.
Adem Şahin: Karatay’ın merak edilen bir başka adayı. Genç olmasına rağmen beklediğimizden daha kilolu olduğu gördük. “Karatay’ı yüzeysel değil, Hz. Pir’i ruhunda hisseden Karatay’lıyız.” Cümlesi Karatay’ı ne kadar sevdiğini gösteren ifadeleriydi. Metne bağlı olması ve mikrofon uyumsuzluğu kürsü raytingine olumsuz etki yaptı. İdareyi çok iyi bildiğini, Karatay’ı kalkınmış sosyal ilçe yapacağız” iddialı cümleleri partilileri ne kadar etkiledi bilemeyiz. Ama Belediyeyi kimseye kullandırmayacağız sözü vekilleri sevindirmiş göründü.Kürsüde toplam 3.11 saniye kaldı.
Hasan Şişman: Başvurunun son günü aday adaylığına başvuran Haşan Şişman, Ak Parti’yi ne kadar kanıksadığını göstermek için girişte konuşma süresinin 1 dakikasını belde teşkilatlarına kadar teşekkür ederek doldurdu. Ne kadar rahat görünmeye çalışsa da gerginliği yüzüne yansıyan Şişman, aday belirlemede demokratik davranan teşkilata teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Konuşmasına irticalen başlayan fakat sonunu getiremediği için önündeki metne başvurdu. Görüntü itibari ile sıkıntı hissettirmeyen Şişman kürsüde 3.20 saniye kaldı.

Bünyamin Türkmenoğlu: Gecenin en uzun boylu adayıydı. Bu sebeple mikrofon problemi yaşadı. Konuşmasının başında ki heyecanını da eklediğimizde girişte ses tonu pek iyi imaj vermedi. Bu problemi, metni hızla okuyarak gidermeye çalıştı. Dikkat edilerek hazırlanmış konuşmasında salondakileri de etkilemeyi de düşünmüş olsaydı, başarısını artırabilirdi. Konuşmanın sonlarında konu hakimiyeti ve ses problemini çözdü fakat çok geçmeden süresi doldu.Teşkilatın desteklediği söylenen iki adaydan biri olan Türkmenoğlu, tıpkı diğer aday gibi Belediyeyi yönetmek konusunda söz verdi. Toplam 3.37 saniye konuştu.

Devam edecek...
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com