Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Vuslat törenlerinin tarihleri değişti
2005/06/21 13:26
Vuslat törenlerinin tarihleri değişti
Her yıl 10-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Hz. Mevlana’yı Anma ve Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, önümüzdeki yıldan itibaren farklı tarihte kutlanacak. Nedenini Vali Kayhan açıkladı...

Her yıl 10-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Hz. Mevlana’yı Anma ve Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, bundan sonra 07-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konya Valisi Ahmet Kayhan’ın başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Abdüssettar Yarar, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Özer, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ercan Uslu, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kürşat Turgut ve Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel’in katılımıyla valilikte gerçekleştirilen Mevlana törenlerinin organizasyonu ile ilgili toplantıda, törenlerin süresinin üç gün uzatılması kararı alındı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Konya Valisi Ahmet Kayhan; “Valiliğimizin öncülüğünde Kültür Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi’nin işbirliği ile her yıl 10-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenmekte olan Hz. Mevlana’yı Anma ve Vuslat Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, sema törenlerini izlemek isteyen yerli ve yabancı vatandaşların yoğun ilgisi, davetiyelerin çok önceden tükenmesi, yerlerin tamamen dolması ve bu yoğun talebi karşılayabilmek amacı ile organizasyonun daha geniş bir zamana yayılmasında fayda olacağı kanaatine vardık. Bu anlamda bir düzenlemeye gidilerek, etkinliklerin bu yıldan itibaren 07-17 Aralık tarihleri arasında 10 gün süre ile yapılmasına karar verdik” dedi.
Bu on günlük süre içerisinde her yıl olduğu gibi Türk Tasavvuf Müziği ve Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan’ın da yer alacağı Türk Tasavvuf Müziği konserinin, sema gösterilerinin, Mesnevi’den beyitlerin, uluslar arası panel ve sempozyumların olacağını ifade eden Kayhan, 17 Aralık tarihinin Cuma gününe denk gelmesi itibari ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile irtibata geçilip tüm camilerde Hz. Mevlana ile ilgili hutbe okunmasının sağlanacağını kaydetti. Öğrencilerin törenleri ücretsiz izleyeceğini de sözlerine ekleyen Ahmet Kayhan; “Kültür mirasımızı ileri yıllara taşıyacak olan gençlerimize, kültürümüzü tanıtmak amacıyla, öğrencilerimiz törenleri bir gün süre ile ücretsiz izleyebileceklerdir. Bununla birlikte Hz. Mevlana’yı ve ilimizi tanıtıcı belgesel tarzda VCD film, broşür ve kitap bastırılarak etkinlikleri izlemeye gelen misafirlerimize dağıtılacaktır” şeklinde ifade kullandı.



Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com