Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Altınbaşak Etkinlikleri Başladı
2005/07/27 11:10
Altınbaşak Etkinlikleri Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Altınbaşak Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri” muhteşem bir törenle başladı. Mahalli Sanatçı Ersin Baran ve fantezi müziğin güçlü sesi Alişan’ın konseriyle başlayan etkinlikler, 7 Ağustos’a kadar devam edecek..

İlk defa Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Geleneksel Altınbaşak Kültür- Sanat ve Spor Etkinlikleri, kitap, tespih, fotoğraf, resim sergileri ve kitap fuarının açılışıyla başladı. Sergilerin açılışını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekilleri Hasan Anış ve Halil Ürün, Ak Parti Konya İl Başkanı Ali Sürücü birlikte yaptı. Festivalin açılış konuşmasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Altınbaşak Kültür ve Sanat Etkinliklerimiz bir festival oldu. Çok değil, bir yıl önce Altınbaşak Kültür ve Sanat Etkinliklerini fuar alanında daha sıkışık bir ortamda gerçekleştiriyorduk. Fuar alanında 1500 kişi olan oturma alanı burada 5000’e çıkarılmış durumda” dedi. Konya’nın bir dünya kenti. ve Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunu ,bu alanların bile Konya’ya dar geldiğini belirtildi.Başkan Akyürek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Konya diğer şehirlerle girdiği yarışı en önde götürüyor. Yapılan çalışmalar dolayısıyla bazı ödüller alıyoruz. Şu anda şehrimizin 120 noktasında 120 ekiple Konya’mıza hizmet ediyoruz” dedi. Başkan Tahir Akyürek, mesnetsiz ithamlarda bulunanlara da sert çıktı. Hizmet yarışını en önde götürme gayreti içinde olduklarını söyleyen Başkan Akyürek, “Bazen dedikodu yapanlar, gıybet yapanlar oluyor. Önümüze taş koymaya çalışanlar da oluyor. Bizi hiç kimse gıybet, dedikodu, sahtekarlık ve yolsuzluk yarışında göremez, kendi kulvarlarına asla çekemez. Biz onlarla o konuda yarışamayız” dedi. Birlik ,beraberlik içinde daha güzel günler yakalanacağı belirtilerek hizmetler ve yenilikler konusunda yarışılacağı söylendi.
Ak Parti Konya Milletvekili Halil Ürün törende yaptığı konuşmasında, Festival’in Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ürün “Konya’nın yatırımlarıyla model olmaya devam ediyor.Çalışmalarından dolayı Başkan Akyürek’i kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Ak parti Konya Milletvekili Hasan Anış ise, festivalin bu yıl farklı bir şekilde gerçekleşmesi, kapsamına sergiler ile kitap fuarını dahil etmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Sergi açılışından açık sema alanına geçerek buradaki etkinliğe katılan protokol üyeleri, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Altınbaşak Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri’ne Ak Parti Konya Milletvekilleri Hasan Anış, Halil Ürün, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Ahmet Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Ak Parti Konya İl Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com