Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Şehre Vefa
2005/08/29 11:43
Şehre Vefa
Konya ve ilçelerinde yer alan Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Dönemi eserlerinden oluşan fotoğraflar, Türkiye Yazarlar Birliğinde düzenlenen programda sergilendi.

Konya ve ilçelerinde yer alan Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Dönemi eserlerinden oluşan fotoğraflar, Türkiye Yazarlar Birliğinde düzenlenen programda sergilendi. Medeniyetlerin çıkış noktası olan Konya’da halen ayakta olan ve Türk medeniyetlerinin simgesi olan tarihi hanlar, hamamlar, medreseler, kervansaraylar ve tüm imarethanelerin yer aldığı fotoğraflar ilk defa düzenlenen sergide bir araya getirildi. Ayrıca bu fotoğrafların bulunduğu kitaplar, Selçuklu Belediyesi kültürel yayınları arasında yerini aldığı belirtildi.

Türkiye Yazarlar Birliğinde “Şehre Vefa” isimli düzenlenen sergide Türkiye’de ilk defa Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemi imarethaneleri profesyonel fotografçıların deklanşöründen fotograf karelerine yansıtıldı. Alanında ilk olma özelliğine sahip olan fotoğraflar, Selçuklu Belediyesi tarafından tarihe ışık tutacak kalıcı bir eser olarak kitaplaştırıldı. Programa, ev sahipliği yapan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Doç Dr Adem Esen, Gazeteci Yazarlar ve Öğretim üyeleri katıldılar. Fotoğraf sanatçısı İbrahim Dıvarcı tarafından dia gösterisi ile sinevizyondan sunulan fotoğraflar izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu tarihin günümüze fotograf kareleri ile yansıtılmasının şehre en büyük vefa olarak nitelediği konuşmasında, bir çok olaylara karşın asırlarca ayakta kalmış tarihi imarethanelerin fotoğraf kareleri ile yeni nesillere aktarılabilecek en önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Selçuklu Belediyesinin tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarının da tadire değer olduğunu ifade eden Köseoğlu, tarihi binaların Türk Medeniyetlerinin tapusu olma özelliğini koruduğunu söyledi.
Konya ve ilçelerindeki tarihi eserleri fotoğraf çeken İbrahim Dıvarcı, Feyzi Şimşek ve Ahmet Kuş’u tebrik eden Selçuklu Belediye Başkanı Doç Dr Adem Esen’de konuşmasında kanun gereği emlak vergilerinden alınan % 10’luk payın vilayet hesabında ayrı bir fonda toplanarak tarihi ve kültürel binaların restorasyonunda kullanılacağını ifade ederek, bu gelişmenin restorasyon çalışmaları bakımından çok önemli olduğunu vurguladı. Selçuklu Belediyesi olarak vilayet fonunda ayrılan hesaba ilk altı ay içinde 381 milyar lira para aktarıldığını ifade eden Başkan Esen, vatandaşlardan tahsil edilecek emlak vergilerinin alınması ile birlikte bu miktarın yıllık 1 trilyona ulaşacağını söyledi. Tüm belediyelerin bu fona emlak vergilerinden para aktardığının altını çizen Başkan Esen, bir fonda toplanan paraların öncelikle nereye harcanacağı konusunda bir proje çalışması yapılması gerektiğini belirterek, Selçuklu’da öncelikle Sille hamamlarının ve Sille Çayının restore edilmesi gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından sanatçı Ahmet Çakır, sazıyla ozan türkülerini seslendirdiği konseri büyük ilgi gördü. Serginin bir hafta süreyle gezilebileceği belirtildi.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com