Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Belediyeler Konya'da buluşuyor
2005/09/14 19:21
Belediyeler Konya'da buluşuyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Belediyeler Birliği ve Konya Belediyeler Birliği, KTO Tüyap Fuar Alanı’nda Türkiye’nin en kapsamlı Belediye İhtiyaçları Fuarı’nı organize ediyor

Hükümetin gerçekleştirdiği yasal düzenlemelerle merkezi iktidarın yetkilerini yerel yönetimlere aktarması belediyeleri daha da güçlü kıldı. Ülke kalkınmasının yerel yönetimlerin düzenli, sürekli, kalıcı hizmetleriyle mümkün olduğu gerçeğinden hareket eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in talimatıyla Konya’da yüzlerce belediyenin iştirak ettiği Türkiye’nin en kapsamlı yerel yönetimler fuarı yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde KTO Tüyap Fuar alanında 15-18 Eylül 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “1. Konya Belediye İhtiyaç Fuarı ve 1. Belediyecilik Sempozyumu” yaklaşık 300 belediyeyi Konya’da buluşturuyor. 15 Eylül 2005 Perşembe günü başlayacak olan fuar dolayısıyla KTO Tüyap Fuar Merkezi Meram Konferans Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilik okulu olarak tarif ettiği Konya’nın belediyelerin buluşma alanı haline geleceğini bildirdi. Başkan Akyürek, hızla gelişen teknoloji ile birlikte belediyelerin hizmetlerinde doğru ekipman ve doğru işi tercih edebilmeleri amacıyla gerçekleştirdikleri ihtiyaç fuarı ile birlikte özellikle son yasal düzenlemeleri konu alan Belediyecilik Sempozyumu’yla belediye yöneticilerini ve çalışanlarını bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Konya’nın belediyecilikte tüm ülkeye model teşkil ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, 300’e yakın belediyenin iştirakiyle gerçekleştirilen ve yüze yakın firmanın yer aldığı fuarla Konya’yı yerel yönetimler için buluşma mekanı haline getirdiklerini söyledi.

Basın toplantısına Konya TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersöz, Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Yakıcı ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de katıldı.

Belediyelerin ihtiyaç duyacağı malzeme, araç, gereç ve ekipmanları sergileyip, belediyelere proje ve hizmet sunan kuruluşları tanıtmak amacıyla Konya’da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Konya Belediye İhtiyaçları Fuarı, Türkiye’nin her bölgesinden katılımcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde organize edildi. Fuarın geleneksel hale getirilmesi ve her yıl düzenlenmesi planlanıyor. Fuarın açılışı 15 Eylül 2005 Perşembe günü saat 11.00’de KTO Tüyap Fuar alanında gerçekleştirilecek törenle yapılacak.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com