Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Öğrencilere belediyeden destek
2005/09/15 16:44
Öğrencilere belediyeden destek
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, öğrencilere yaptıkları maddi ve manevi destekle üniversitenin ve Konya’nın değerini artırmaya çalıştıklarını açıkladı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,eğitimin kalkınmanın temeli olduğunu belirterek,belediye olarak eğitime desteklarinin her geçen gün artacağını söyledi.İl İzci Kurulu Başkanı Sefer Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri ve öğrencileri makamında kabul eden Başkan Akyürek, her zaman gençlerin ve öğrencilerin yanında olduğunu kaydetti.İl İzci Kurulu Başkanı Sefer Korkmaz,Büyükşehir belediyesinin sosyal belediyecilik alanında bir çok faaliyet gösterdiğini hatırlatan Korkmaz“Bütün çocuklarımıza maddi manevi destek veriyorsunuz. Özellikle verdiğiniz maddi desteğin altından biz kalkamazdık. Tüm çocuklar adına size teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal ve kültürel etkinliklerin belediyecilikte fiziki çalışmalar kadar önemli olduğunu belirtti.Bu yıl ilk kez Konya’daki başarılı öğrencileri Beyşehir’de kampa götürdüklerini hatırlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Beyşehir’deki kamp yerini devralıp fiziki düzenlemelerle çekici hale getireceğiz ve bu geleneği sürdüreceğiz. Bu yıl ÖSS’de ilk 5 bine giren Konyalı öğrencilere nerede okurlarsa okusunlar burs vermeye başladık” dedi.İlk 5 bine girerek Selçuk Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere müracaatları halinde burs verildiğini söylenerek,yüksek puan alan öğrencilerin Konya’yı tercih etmesinin amaçlandığı söylendi.Başarılı öğrencilerin Konya’yı tercih etmesiyle hem üniversitenin hem de Konya’nın değerinin arttırılmasının amaçlandığı kaydedildi. Başkan Akyürek, bireyin başarısını, üreticiliğini ve özgüvenini artırıcı eğitim yapısının ortaya çıktığını, gençlerin bu sistem içinde kötü yollara düşmemeleri için sosyal faaliyetlerle yönlendirilmelerinin gerektiğini ifade etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız ( Toplam 1 yorum yapılmış )

hakansali [ 2005/10/30 19:08 ]
Merhaba aziz gonyalılar
belediyenin yaptığına bak
geçen sene benim evi aramışlar gelsin bursa müracaat etsin demişler
gittim ramazan günü birkaç saat kuyrukta bekledim formu aldım doldurdum teslim ettim.bir cuma günü sonuçlar açıklandı çıkmamış burs filan inan çok üzüldüm resmen bu bir hakaretti.
niyemi(alttan ders yok sınıf birincisi konyalı başka hiçbir yerden burs-kredi almıyom) neymiş konyaya manevi destek sağlayacakmış yav sen önce hemşerine hakkını ver zaten elalem kendi memleketinden şurdan burdan alıyo alacağını yani ayıptır.POPÜLİST MİSİNİZ NESİNİZ

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com