Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Doğum günü hediyesi
2005/10/02 02:13
Doğum günü hediyesi
Hz Mevlana’nın 798. Doğum Yıldönümü Anma Toplantısında konuşan Vali Ahmet Kayhan, “Dünya barışı için Hz. Mevlana’nın düşüncelerine ihtiyaç vardır.

Hz Mevlana’nın 798. Doğum Yıldönümü Anma Toplantısında konuşan Vali Ahmet Kayhan, “Dünya barışı için Hz. Mevlana’nın düşüncelerine ihtiyaç vardır. Mevlana’nın evrensel kişiliği tüm dünya devletlerinin ilgisini çekmiştir” dedi.

TÜM DÜNYADA HAYRANLIK UYANDIRDI
Uluslar arası Mevlana Vakfı ve Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından toplantıda ilk olarak konuşan Vali Ahmet Kayhan, Mevlana’nın Konya ile özdeşleşmiş birisi olduğunu belirterek, Mevlana’nın tüm dünya tarafından hayranlık uyandıran ender bir kişi olduğunu söyledi. İnsanlığın Hz. Mevlana’nın ışığına ihtiyacı olduğunu dile getiren Kayhan, “İnsanlık onun gibi ışığına yürekten inanmaktadır. Mesnevi’nin anlattığı insanlık günümüz insanın anladığı insan değildir.Mevlana’nın evrensel kişiliği tüm dünya devletlerinin ilgisini çekmiştir” dedi.

BU DEĞERLER DÜNYA BARIŞI İÇİN ŞART
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında Hz. Mevlana’nın tanıtımı için sempozyumlar, paneller düzenleyeceklerini ifade ederek, “Mevlana’nın din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen barış ve sevgi anlayışını dünyaya daha iyi duyuracağız” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler ise konuşmasında Hz. Mevlana’nın doğum yılı kutlamasını Konya’da ilk defa yapıldığını söyledi. Globalleşen ve değişen dünyada bu değerlerin daha iyi anlaşılmaya başlandığını belirten Işıklar, bu değerlerin dünya barışı için çok gerekli olduğunu altını çizdi.

“2007 Mevlana
yılı olacak”

Uluslar arası Mevlana Vakfı ve Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Rixos Otel’de Hz Mevlana’nın 798. Doğum Yıldönümü Anma Toplantısı düzenlendi.

KONYA İLE MEVLANA İLE ÖZDEŞLEŞTİ
Toplantıya Vali Ahmet Kayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulsettar Yarar, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Vali Ahmet Kayhan Mevlana’nın Konya ile özdeşleşmiş birisi olduğunu belirterek, Mevlana’nın tüm dünya tarafından hayranlık uyandıran ender bir kişi olduğunu söyledi.İnsanlığın Mesnevi’ye ihtiyacı olduğunu dile getiren Kayhan, “Mevlana’nın evrensel kişiliği tüm dünyanın ilgisini çekmiştir. Mevlana’nın 800.Yıl dönümünü tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlayacağız” dedi.

2007 MEVLANA YILI İLAN EDİLECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında Mevlana’nın tanıtımı için çeşitli sempozyum ve panel düzenleyeceklerini söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulsettar Yarar, dünyanın büyük sıkıntılar içinde olduğunu bu sıkıntıların çözümü içinde Mevlana’nın fikirlerinden yararlanılması gerektiğini dile getirdi. Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuri Işıklar da, Mevlana’ya ait bazı beyitler okudu. Konya’da ilk defa bu yıl Hz. Mevlana’nın doğum yılının kutlandığını belirten Işıklar, bu tür faaliyetlerin devamının geleceğini söyledi.Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı ve Hz.Mevlana’nın torunu Esin Çelebi konuşmasında şunları söyledi; “Dünya, Mevlana’yı nasıl tanıyabiliriz diyor.Bizim de çalışmalarımız devam ediyor.UNESCO ile yapılan çalışmalarla 2007 yılını Mevlana yılı ilan etmek için çalışıyoruz.”

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com