Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Çocuklar masal diyarında
2005/10/14 10:30
Çocuklar masal diyarında


Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen “Karışmış Masallar Diyarı” isimli tiyatro oyunu Ramazan ayı içinde ilçedeki ilköğretim öğrencilerine sahneleniyor
Konevi Kültür Merkezi’nde ilk kez Dr. Teoman Bilge İlköğretim Okulu öğrencilerinin izlediği tiyatro oyununun büyük beğeni topladığı ve ayakta alkışlandığı belirtildi.Oyunun, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ve diğer izlenen vatandaşlar tarafından çok beğenildiği söylendi.Senaryosunu Yasemin Kaynak, Emine Erkoç ve Safa Zorlu’nun yazdığı “Karışmış Masallar Diyarı”nda, çocukların büyük sevgi duyduğu masal ve hikaye kahramanları Keloğan, Pamuk Prenses, Nasreddin Hoca, Kırmızı Başlıklı Kız karakterleri canlandırıldı. Yönetmenliğini Yasemin Kaynak, yapımcılığını Meram Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün yaptığı oyunda sahne dekoru Nükhet Görgülügil Aslan’a ait. Oyuncular ise; Yasemin Kaynak, Emine Erkoç, Derya Bakmaz, Ahmet Demirkirişçi, Mücahit Bacak, M.Ali İnan ve Safa Zorlu.
Konevi Kültür Merkezi’nde 15 gün boyunca iki seans halinde sahnelenecek oyunu ilçedeki tüm ilköğretim okulu öğrencileri ücretsiz olarak izleyecek. Tiyatro oyunundan sonra basın mensuplarına kısa bilgi veren Başkan Tuzcuoğlu, “Tiyatro topluluğumuz Konevi Kültür Merkezi bünyesinde geçen yıl kuruldu. Necip Fazıl, Bin Destandır Çanakkale gibi çok güzel ve orijinal çalışmalar ortaya konuldu. Grubumuza çevre il ve ilçelerden de talepler geldi. Karışmış Masallar Diyarı’nda da görüldüğü gibi tiyatro ekibimiz gerçekten çok profesyonel bir oyun sahneledi. Hepsini yürekten kutluyorum” dedi.Meram Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından geçen yıl Ramazan ayında da ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak Hacivat-Karagöz, Meddah ve Ortaoyunu düzenlendiği hatırlatıldı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com