Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Nermin Erbakan Vefat Etti
2005/10/23 13:21
Nermin Erbakan Vefat Etti
Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan yoğun tadavi gördüğü üniteden çıkamadı. Nermin Erbakan'ın bu sabaha karşı hayatını kaybettiği bildirildi

Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Adnan Çobanoğlu, kapatılan Refah Partisi'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan'ın bugün saat 07.40 itibariyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başhekim Çobanoğlu, Nermin Erbakan'ın vefatıyla ilgili basın mensuplarına bir açıklama yaptı. 9-10 gün önce geçirdiği kalp krizi sonrasında hastaneye getirilen Nermin Erbakan'ın iyileşmesi üzerine taburcu edildiğini belirten Çobanoğlu, hastanın yeniden fenalaşması sonucu Pazartesi günü tekrar tedavi altına alındığını söyledi. Son tetkiklerinde Nermin Erbakan'ın kalp zarında bir kanamanın tespit edildiğini, bunun da kalbe baskı yaparak dolaşımı zorladığını vurgulayan Çobanoğlu, kanın alındığı ameliyat sonrasında Nermin Erbakan'ın durumunun ilk olarak düzelme gösterdiğini, fakat iyileşmenin tam anlamıyla gerçekleşemediğini bildirdi.

Başhekim, özellikle son 48 saat içinde kalbin ana sorun olmaktan çıktığını ve diğer organların da görevini yapamaz hale gelmesi üzerine Nermin Erbakan'ın servisten alınarak yaşam destek ünitesine bağlandığını kaydetti. Son 24 saat içinde ise Erbakan'ın durumunun çok sabit bir hale geldiğini, özellikle gece yarısından sonra bağırsak ve midedeki şiddetli kanama nedeniyle durumunun ağırlaştığını belirten Çobanoğlu, saat 07.30'dan sonra ümidin kalmadığına karar verildiğini ve tüm desteklerin durdurulduğunu bildirdi. Gazetecilerin sorusu üzerine Çobanoğlu, yaşam desteğinin ailenin rızasıyla kesildiğini de sözlerine ekledi.

Çobanoğlu, bir başka soru üzerine ise Necmettin Erbakan'ın sağlık durumuyla ilgili hiçbir problemin olmadığını, çok üzüntülü olmasına rağmen durumu gayet dayanıklı ve metin olarak takip ettiğini kaydetti. Çobanoğlu, ''Sabahki haberi de metanetle kabul ettiler'' diye konuştu. Yüksek İhtisas Hastanesi'nin kalp konusunda uzman bir hastane olduğunu kaydeden Çobanoğlu, ''Tüm imkanlarımıza rağmen insan olarak yapabileceğimiz şey bir yerde bitiyor. Bu sınıra gelip takılıyoruz'' dedi.

Çobanoğlu, bir başka soruyu yanıtlarken de Nermin Erbakan'ın taburcu edildikten sonra kendini iyi hissetmesi üzerine kalbini zorlamış olabileceğini ifade etti. Çobanoğlu, Nermin Erbakan'ın taburcu olduktan sonra sıcak banyo yaptığı gibi bir hikayenin kendilerine ulaştığını, kesin olmamakla birlikte bunun kanamanın başlama nedeni olabileceğini söyledi. Çobanoğlu, Necmettin Erbakan'ın 03.00-04.00'e kadar hastanede bulunduğunu, daha sonra dinlenmek için ayrıldığını, ancak ölüm haberini aldıktan sonra yeniden hastaneye geldiğini de kaydetti.

Başhekim Çobanoğlu, defin işlemlerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili bir bilgisinin olmadığını belirtti.
Öte yandan, Saadet Partisi üyesi gençler de hastane önünde Kur'an-ı Kerim okudu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com