Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Oyun alanlarına sahip çıkalım
2005/11/15 13:09
Oyun alanlarına sahip çıkalım


Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan çocuk parkları ve oyun alanları tahrip ediliyor. Oyun alanları ve çocuk parklarının sık sık tahrip edilmesi nedeniyle, Selçuklu Belediyesi Atölyeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri birlikte hareket ederek bakım onarım çalışmalarını yürütüyor.Atölyeler, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu,ilçede yer alan toplam 136 adet çocuk parkında tahrip edilen oyuncak kısımların tamir ekipleri tarafından elden geçirildiği açıklandı. Oyuncak kısımların tamirinin yıl içinde birkaç defa elden geçirildiği ayrıca parklarda yer alan yeşil alanlar ve ağaçlarların bakımı ile kumlama çalışmalarının da yapıldığı kaydedildi. Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, parklarda kırılan veya ağır hasar gören oyuncakların yenisi ile değiştirildiğini, hafif hasarlı olanların ise ekipler tarafından birkaç dakikada tamir edilerek kullanımının sağlandığını ifade etti.Selçuklu Belediyesi tarafından kısa bir süre önce Aşağı Pınarbaşı Köyüne yapılan ve tahrip edilen parkta bulunan oyuncaklar kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Parklarda bulunan oyuncakların yetişkinlerce kasıtlı olarak tahrip edildiği belirtiliyor. Parkların sık sık tahrip edilmesinden dolayı yılda en az iki-üç kez bakım onarım çalışması yaptıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, parklardaki oyuncakların çocukların en iyi eğlence araçları olduğunu, buna zaman zaman büyüklerin müdahale etmesinden dolayı sürekli tadilat çalışması yaptıklarını belirtti.
Her mahallede en az iki veya üç çocuk parkının bulunduğunu ifade eden Esen, henüz büyüme çağında bulunan çocukların hizmetine sunulan oyuncakların bazen art niyetli kişiler tarafından kasıtlı olarak tahrip edildiğini söyledi. Başkan Esen, ilçe genelinde bulunan yenileme çalışmalarının devam edeceğini de belirterek, “Parklarımızın korunması için ailelerimizin belediyeye yardımcı olmaları kamu yararı için önemlidir. Çocuklarımız için yapılan oyun alanlarına herkesin sahip çıkılması gerekmektedir” dedi.
Oyuncakların yazın yoğun kullanıldığını ve bu süre içerisinde sık sık tamirlerinin yapıldığını dile getiren Esen, ilçe genelinde 50 adet parkta düzenleme çalışması yapıldığını ve oyuncak kısımlarının plastik malzemelerle yenilendiğini belirtti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com