Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

'Kur'an Benim Anayasam'
2005/12/04 16:29
'Kur'an Benim Anayasam'

Türkiye, Kaya Çilingiroğlu'nu, ünlü bir artistin eşi olarak tanıyor. Çilingiroğlu, iç dünyasını ilk defa BUGÜN'e açtı. ‘Kur'an, ne yazıyorsa odur’ diyen bu ünlü artistin eşi, tek anayasasının Kur’an olduğunu söyledi, ‘Fatih’te çember sakallı denilenler nasıl inanıyorsa, Kuran-ı kerim’e ben de öyle inanıyorum’ diye konuştu.
İşte Kaya Çilingiroğlu’nun röportajı.

Kaya Bey, bugüne kadar sizin hep magazinel yönünüz ele alındı. Ünlü bir kadının eşi olmaktan başka, ne gibi yeteneklere sahip olduğunuz, inancınız, genel görüşünüz ve kültürünüz irdelenmedi, ya da birileri size bunu soracak fırsatı yakalayamadı. Ben sözü inançla açmak istiyorum. Kaya Çilingiroğlu, en başta nasıl bir Müslümandır? Çok dindar bir adamım ama tam olarak dinimin gereklerini yerine getiremiyorum. Kur'an-ı Kerim'i 7 kere hatmettim. Kur'an benim Anayasamdır. Asla yorumlanamaz. Ne yazıyorsa odur. 630 küsur senesinde yazılmış bir kitabın 2000 senesine uyarlanması olur mu hiç? Bu kitabı sevgili peygamberimize gönderen Yüce Allah ki, o dağları denizleri tüm kâinatı yaratmış, insana şekil ve ruh vermiştir 2005 senesini göremedi de mi hazırladı bu kitabı, haşa. Hani o Fatih'te çember sakallılar var ya, onlar nasıl inanıyorsa Kur'an-ı Kerim'e ben de öyle inanıyorum. 30 küsur sene oruç tuttum, namazımı da kıldım ama bu son iki senelik psikolojik hadiseden sonra 2-3 gün oruç tutuyorum bir şey oluyor, yapamıyorum. Şu anda bu durumu başka türlü telafi etmeye çalışıyorum. Bir vakfımız var; ona yardım ediyorum.

Gece hayatınız var, üstelik içki de içiyorsunuz bunlar inancınızla çatışmıyor mu? Doğru, onun da hesabını ayrı vereceğim. Kur'an'da içki haramdır. Ben de içki içiyorsam bu haramın bedelini ödeyeceğim elbette. Ama asla ''Kul hakkı'' yemedim, yemem de. Kul hakkını Allah da affetmiyor zaten. ''Git kulumla helalleş, sonra gel karşıma'' diyor. Haram yemem. Kimsenin hakkına tecavüz etmem. Asla ve asla yalan söylemem. Kimseyi kırmamaya çalışırım. Kırarsam da hemen telafi ederim. Çünkü kinim yoktur. Uzatmam. Sevmediğim insanlara bile büyük bir hoşgörüyle yaklaşıyorum artık. Hayat çok kısa. 42 yaşındayım ama anlatacak 42 tane hikâyem yok.

İleride hacca gitmeyi düşünür müsünüz? Bu sene hariç üst üste 4 sene niyetlendim, mutlaka bir şey çıktı, gidemedim. Allah hazır olduğuna inanmadığı kullarını engellermiş. Sanırım benim de öyle oldu. Hac bizim farzımız. Bunun hesabı da ayrı sorulacak; görevimi yerine getirmeyi çok istiyorum. İnşallah ileride gerçekleştireceğim.

Başörtüsü meselesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bence üniversitelerde, başını kapatan genç kızlara yasak getirilmemeli. Yalnız bizde değil her yerde türbana, dini bir simge olarak gördükleri için, laikliği bozuyor mantığıyla karşı çıkılıyor. Dünyanın her yerinde böyle ama bu şekilde değerlendirilmemeli. Geçen gün Binali Yıldırım ve eşinin resmini gördüm ve gözlerime inanamadım. Binali Bey bir tarafta, kadın da diğer tarafta; tek başına yemek yiyor. Eşi ezik durumda orada. Hanımını yalnız bırakacaktı, niye oraya getirdi değil mi? Tayyip Bey'e bakıyorum karısını her yerde onore ediyor. Eşi türbanlı ama hep yan yana, el eleler.. Olması gereken de budur.

Hayata dair bir beklentiniz var mı? Geceleri çıktığım yerlerdeki insanları artık tanımıyorum. Herkes benden ufak yani. Zaman ne kadar hızlı geçiyor, şaşırıyorum. Göbekli kel bir adam yanıma geliyor ve ''Kaya Abi'' diye söze başlıyor, halbuki babam gibi duruyor yanımda. Hayatta çok büyük beklentilerim yok. Yatım olsun, uçağım olsun istemiyorum. Zaman zaman onları da yapabildim, çok şükür. Sadece Allah beni kimseye muhtaç etmesin yeter. Kızım mutlu ve eğitimli bir çocuk olsun en büyük mutluluk bu benim için.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com