Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya Beşizleri Sevdi
2005/12/23 00:49
Konya Beşizleri Sevdi
Topçu çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya gelen beşizleri evlerinde ziyaret eden Başkan Akyürek, beşizlerin artık Topçu ailesi ile birlikte Konya’nın da çocukları sayıldığını söyledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen Topçu ailesinin beşiz bebeklerini evlerinde ziyaret etti.

Nilüfer ve Yusuf Topçu çiftinin ilk çocukları olarak 25 Kasım 2005 tarihinde Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uygulanan bir teknoloji ile dünyaya gelen Hacer, Hatice Kübra, Ümmü, Ahmet ve Osman isimli beşizleri Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, beşizlerin artık Topçu ailesi ile birlikte Konya’nın da çocukları sayıldığını belirterek, bu konuda herkese düşen görevler olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak beşizlere, gerek bebeklik dönemlerinde gerekse eğitim hayatları süresince ellerinden gelen desteği vereceklerini vurgulayan Başkan Akyürek, şöyle konuştu: “Aileye, bebeklerin maması ve sütü konusunda yardımcı olacağız. Ayrıca Evde Bakım Ünitemiz de bu konuda gerekli desteği verecektir. Bu çocukların sağlıklı büyümesi toplumsal açıdan da çok önemli. Çünkü bebek sahibi olmak isteyen birçok aile, bu çocukların gelişimini dikkatle izliyor. Bu çocuklar hem ailesi, hem de Konya için çok önemli. Artık bize Allah’ın emaneti olan bu çocuklar belediyemizin çocukları sayılırlar. Ayrıca, böyle bir teknolojinin başarı ile Konya’da uygulanması bizleri memnun etti. Doktoruna ve doğumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

8.5 aylık olarak dünyaya gelen bebeklerin doktoru Mehmet Çolakoğlu da, Topçu ailesinin beşizlerle mutlu olduğunu belirterek, aileye 2 aylık bir tedavi uyguladıklarını ve beşizlerin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini söyledi. Konya’nın bu başarı ile sağlık konusunda artık kabuğunu kırdığını kaydeden Mehmet Çolakoğlu, yumurta ve spermin dışarıda döllenmesiyle elde edilen embriyoların anne rahmine enjekte edilerek dünyaya gelen beşizler nedeniyle ailenin yükünün arttığını, bu konuda herkesten destek beklediklerini vurgulayarak, Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Beşizlerin babası Yusuf Topçu, bebeklerin dünyaya gelmesiyle çok mutlu olduklarını, ancak asgari ücretle çalıştığı için masrafları karşılamakta zorluk yaşadığını ifade ederek, sürekli yanlarında olan doktoruna ve doğumdan sonra kendilerini yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Bebekleri tek tek eline alarak seven Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 7 yıl bekledikten sonra beşiz sahibi olan anne-babayı kutladıktan sonra, her bebeğe birer Cumhuriyet Altını taktı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com