Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Kurtlar vadisi gaz mı alacak?
2005/12/25 19:59
Kurtlar vadisi gaz mı alacak?

Yeniçağ’a göre, Kurtlar Vadisi dizisine CIA sızdı.Peki amaçlanan ne?

Hedef milliyetçiler

ABD, Kanal D operasyonuyla Kurtlar Vadisi’ne sızdı. Bu harekatın temel amacı, dizinin izlenme rekorları kırması ve özellikle milliyetçi gençler tarafından ilgiyle takip edilmesi.

Sözde intikam alıyor
Buna göre, dizi filmin kahramanı Irak’a gidecek ve Türk askerinin başına çuval geçiren Amerikalı generali rol icabı öldürecek. Kürt devleti peşinde koşan peşmergeyi temizleyecek.

Hürriyet pompalıyor
Film bittiğinde, gururu okşanan Türk milleti, Amerika’ya duyduğu nefretten arınmış olarak sinemayı terk edecek. Hürriyet’in, ısıttığı “çuval” haberinin altında işte bu senaryo yatıyor.

Amerika’ya gidiyordu
Dizide yıldızlaşıp, sinemaya adım atan Necati Şaşmaz (Polat Alemdar), bir gazeteye verdiği röportajda, oyunculuğa tesadüfen başladığını anlatırken, “Tam da Amerika’ya gitmek üzereydim” demişti...

Türk milletine bunu kimse unutturamaz
Amerİkan askerleri 4 Temmuz 2003’te Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bulunan Türk Özel Harekat Merkezi’ne yaptığı baskında 11 Türk askerini gözaltına aldı. Esir kıyafeti olan turuncu tuluma sokulan Türk askerlerinin başına çuval geçirildi. Plastik kelepçe vurulmuş Türk askerleri bir süre Kerkük’teki gözaltı merkezinde sorgulandıktan sonra Bağdat’a götürüldü.

3 Şubat’ta gösterilecek
Bol bol, patlama sahneleriyle süslenen filmde “Türk Rambosu” Polat Alemdar, önüne çıkanı öldürüyor. Peşmergelerin ve Amerikan askerlerinin ensesinde boza pişiriyor...

Hollywood Vadisi operasyonu
İran ve Suriye’ye saldırmayı planlayan ABD, Hollywood filmleriyle kendi halkına yönelttiği psikolojik harekatı, Türkiye’de uygulamak için düğmeye bastı. Harekatın başrol oyuncusu ise Polat Alemdar

Ortadoğu’ya operasyon hesapları yapan ABD, Türkiye’nin desteğini almak için harekete geçti. Tezkere krizi ve çuval olayı ardından Türkiye’de yükselen anti-Amerikancı düşünceyi kırmak isteyen ABD, Hollywood filmleriyle kendi halkına uyguladığı psikolojik harekatı, “Kurtlar Vadisi Irak” sinema filmi üzerinden, Türkiye’de sahneye koymaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda Show Tv’de yayınlanan ve milli duygulara vurgu yaptığı için izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisi, önce Doğan Medya Grubu aracılığıyla oyuncuları tarikatçılıkla suçlanarak susturulmaya çalışıldı. Başarılı olunamayınca, dizinin konu ve oyuncularının dehşet sahneleriyle topluma -özellikle gençlere- kötü örnek olduğu iddia edildi; dizinin yayından kaldırılması için RTÜK’e yine Doğan Medya Grubu aracılığıyla baskılar yapıldı ama sonuç alınamadı. Tüm baskılara rağmen izlenme rekorları kıran dizinin susturulamayacağını ve dizinin Türk halkı üzerindeki etkisini anlayan ABD devreye girdi; dizi yüksek bir fiyatla Aydın Doğan’a ait Kanal D televizyonuna transfer edildi. Yıllardır kendi halkı üzerinde Hollywood filmleriyle baskı yaratan ve savaşlar öncesinde kamuoyu oluşturan ABD, Türkiye’de de Kurtlar Vadisi dizisi ve son günlerde gündeme gelen ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmiyle psikolojik harekat için düğmeye bastı. ABD’nin psikolojik harekatının Türkiye ayağını ise Doğan grubu (özellikle Kanal D ve Hürriyet) oluşturdu.

POLAT DEVREDE
Psikilojik harekatın ilk sinyalleri Kanal D’de yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisinin bazı bölümlerinde verilirken, en önemli adım şubat ayında vizyona girecek olan ‘Kurtlar Vadisi Irak’ sinema filminde atıldı. Filmde 4 Temmuz 2003’te Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’liler, Türk milletinin kendilerine duyduğu nefreti ve intikam duygusunu ortadan kaldırmak için Polat Alemdar’ı Türk Rambosu rolüne soyundurdu. ABD’nin psikolojik harekat planına göre, Polat Alemdar filmde, Mehmetçiğe çuval geçiren ABD’li generale rol gereği bir güzel haddini bildirecek, böylece çuval olayını kara bir leke olarak gören Türk halkı da sanal olarak ABD’den intikamını almış olmanın huzuruna kavuşacak. Türkiye’yi Büyük Ortadoğu Projesi’nin piyonu yapmayı hedefleyen ABD, filmde Polat Alemdar’ı Türk halkının intikamını alan milli bir kahraman olarak gösterecek, gerçekte ise Polat Alemdar ABD’nin amaçlarına hizmet etmiş olacak.

DİRENÇ KIRILACAK
Bu projeyle birlikte önce İran, sonra da Suriye’ye saldırma planları yapan ABD, Türkiye’de yükselen “Amerika tepkisini” kıracak, operasyonlarda İncirlik, Malatya Erhaç ve Pirinçlik üsslerinin kullanma izninini toplumun tepkisini çekmeden alabilecek. Böylece sanal operasyonla ABD’den alınan intikam AKP’nin de önünü açacak ve hiç bir toplumsal tepkiyle karşılaşılmadan müttefike bol bol tavizler verilecek.

İntikam almak Polat’a kaldı
Şubat ayında vizyona girecek olan ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filminde rol alan gazeteci Hüsnü Mahli senaryo hakkında Haftalık dergisine ipuçları verdi. İşte senaryodan bazı başlıklar:

Polat Alemdar ve Memati, Kuzey Irak’a geçerek 4 Temmuz 2003 tarihinde 11 Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’li generalin peşine düşer. Amaçları generalden intikam almaktır.

Kurtlar Vadisi’nde daha önce hiç rol almayan, Lüblanlı Leyla isimli kahraman da filmde ortaya çıkar. Leyla, Türk askerinin başına çuval geçiren general tarafından öldürülen eşinin intikamını almak için Polat Alemdar’a yardımcı olur.

Polat, Kuzey Irak’ta, Ebu Garip cezaevinde yaşananları da araştırır. Cezaevinde işkenceye maruz kalanlarla görüşecek olan Polat’ın karşısına İsrailli ajanlar çıkar.

Filmde Kuzey Irak’taki Kürt yapılanmasını da araştıracak olan Polat, meselesinin köküne inmeye çalışır.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com