Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Başkentte sıkıntılı
2006/01/08 15:47
Başkentte sıkıntılı
İstanbul'da 3 kişi kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutuluyor, Başkent'te ise ikisi çocuk üç kişide, kuş gribi vakasına rastlandı. Griple ilgili son gelişmeler şöyle

Zonguldak Çaycuma'ya bağlı Çomranlı ve Akyamaç köylerindeki ölü tavuklarda kuş gribi virüsü saptandı. İki köy karantina altına alındı. Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Altılızaim Geçidi Köyü’nde ölen kanatlılardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçları pozitif çıktı.

Ankara'da 3 kişide test sonuçları pozitif çıktı

Başkent'te ikisi çocuk üç kişide, kuş gribi vakasına rastlandığı bildirildi.
Ankara Valisi Kemal Önal, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan üç kişi üzerinde yapılan testlerde sonuçların pozitif çıktığını söyledi.
Önal, Beypazarı'ndan getirilen iki çocuğun Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bir kişinin ise Numune Hastanesi'nde tedavi gördüğünü kaydetti.

İstanbul'da üç şüpheli tedavi altında

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üç kişinin kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutulduğunu belirtti.
İl Sağlık Müdürlüğü, dün akşam üç kişinin hastalık şüphesiyle hastaneye başvurduğunu, bu kişilerden alınan örneklerin sonuçları çıkıncaya kadar İntaniye Servisi'nde gözlem altında tutulduğunu belirtti.
Müdürlük, İstanbul'da bugüne kadar kuş gribi vakasının belirlenmediğinin de altını çizdi.

Zonguldak'ta köyler karantina altında

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde üç kişinin ölümüne neden olan kuş gribi, Türkiye genelinde birçok bölgede ortaya çıkmaya devam ediyor.
Son olarak Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma ilçesine bağlı köylerdeki ölü tavuklar üzerinde yapılan incelemede H5N1 virüsüne rastlandığını ve köylerin karantina altına alındığını açıkladı.
Bölgede incelemeler sürüyor.

YOZGAT’TA ÖLEN KANATLILARIN TAHLİL SONUCU POZİTİF ÇIKTI

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Altılızaim Geçidi Köyü’nde ölen kanatlılardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçları pozitif çıktı.
Yozgat Valisi Gökhan Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı 4 köy dışında ciddi bir durumun bulunmadığını söyledi. Sözer, ''Altılızaim Geçidi Köyü’nde ölen kanatlılardan almış olduğumuz numunelerin laboratuvar sonuçları pozitif olarak geldi. Bu köyümüzde kanatlı ölümlerine kuş gribinin neden olduğu belirlendi'' dedi.
Altılızaim Geçidi Köyü’ne komşu Kuşlu Kaçağı, Uzak Çay ve Çardak köylerinde ölen kanatlılardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçlarının henüz gelmediğini belirten Vali Sözer, şöyle konuştu: ''Altılızaim Geçidi Köyü’nde, kanatlı ölümleri üzerine bu köyümüzde, kuş gribi varmış gibi gerekli önlemleri aldık, köyde bulunan tüm kanatlılar itlaf edildi, dezenfekte çalışması yapıldı. Bu köyümüze yakın olan 3 köyümüzde daha kanatlı ölümleri görüldü. Bu köylerimizde de gerekli çalışma yapılarak, kanatlılar itlaf edilip, dezenfekte çalışması yapıldı.''

''DİĞER İLÇELERDEN İHBAR GELİYOR''

Vali Sözer, Akdağmadeni İlçesi dışındaki ilçe merkezleri ve bağlı köylerinden de çeşitli ihbarlar aldıklarını bildirdi. Sözer, ''Eğer bir yerleşim biriminde birden fazla kümeste kanatlı ölüm olayı meydana gelmişse, orada karantina uyguluyoruz, ama şu ana kadar böyle bir şey yok. Gelen ihbarlar değerlendiriliyor, sadece ölüm olayının olduğu kümeste itlaf çalışmasıyla dezenfekte yapılıyor'' dedi.

''KANATLILAR TESPİT EDİLİYOR''

İl genelinde bulunan tüm kanatlıların tespit çalışmasının yapıldığını da belirten Sözer, ''İlerde bir sorun yaşamamak için ilimiz genelinde yaşayan tüm kanatlıların tespiti yapılıyor. Bununla birlikte köy muhtarlıkları ve kümes sahibi vatandaşlar uyarılıyor'' diye konuştu.
İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ise köy muhtarları ve kümes sahibi vatandaşlara, kanatlıları kümeslerinden çıkarmamaları, hastalanan kanatlıları kesmemeleri, dokunmamaları ve yememeleri, hastalanan kanatlıyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüklerine derhal haber vermesi çağrısında bulundu.

''3 KİŞİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ''

Sözer, Altılızaim Köyü’nde rahatsızlanarak, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne başvuran ve ''soğuk algınlığı'' teşhisi konularak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen 3 vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
Akdağmadeni İlçesi’nde kanatlıların giriş ve çıkışları Kaymakamlık tarafından yasaklanarak, halk konudan haberdar edildi. Güvenlik birimlerine de yol kontrollerinde kanatlıların geçişini engellemesi uyarısında bulunuldu.


AA
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com