Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Diksiyonsuz kalmasın
2006/01/23 11:32
Diksiyonsuz kalmasın

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi bünyesinde açılan diksiyon kurslarında verilen kürsü kullanımı, dil bilgisi, jest ve mimik derslerine yaklaşık 312 kursiyerin katıldığı bildirildi.
Meram Belediyesi Kültür Müdürü Safa Zorlu, yaptığı açıklamada, belediye tarafından yaklaşık 2 ay önce açılan diksiyon kurslarında, 312 kursiyerin 6 grup halinde ders gördüğünü belirtti.
Katılımın oldukça yoğun olduğu kurslarda, sahne, kürsü ve mikrofon kullanımı, dil bilgisi, jest, mimiklerle aktarım, genel konuşma kültürü gibi dersler verildiğini ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:
''Derslerde, daha çok kişisel gelişim, sahneye çıktığında heyecanlanan insanların heyecanlarını yenebilmeleri ve karşısındakileri etkilemenin yollarını gösteriyoruz. Alanında uzman kişiler tarafından verilen derslerde sahnede pratik olarak da uygulama yapılıyor. Daha çok öğretmen ve psikolojik danışmanların katıldığı kurslarda Selçuk Üniversitesi'nden de çok sayıda profesör ve doçent ders görüyor. Halen 50'ye yakın öğretim üyesi kurslarımıza katılıyor. Ayrıca kursta, Konya'da görev yapan eski kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi bulunuyor. Kurslarımıza olan yoğun ilgi bizi sevindiriyor.''
Zorlu, katılımcıların, kurs sonunda kapasitesinin daha da üzerinde bir şeyler öğrendiğini vurgulayarak, ''Katılımcılar kurslarda gördükleri dersler sayesinde sahnede ses ve nefes kontrolünü daha kolay yapabiliyor. Katılımcılar, etkili ve doğru konuşmayı öğreniyor'' dedi.
Zorlu, 4 ay sürecek olan kursların, sonra ermesinin ardından yoğun talep nedeniyle ikinci bir kursun açılacağını kaydetti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com