Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Vadi, ABD'yi endişeye düşürdü
2006/02/03 01:38
Vadi, ABD'yi endişeye düşürdü


ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ta yer alan bir haberde, ''Kurtlar Vadisi Irak'' adlı filmin, Amerikan aleyhtarlığını perçinlediği iddia edildi.

Haberde, bugüne kadar yapılmış en pahalı Türk filmi olarak tanımlanan filmde Amerikan askerlerinin bir düğünü basarak pek çok masum insanı öldürdükleri, sağ kalanları ise Ebu Garib cezaevine gönderdikleri belirtiliyor.

Gazetenin haberinde, Türklerin en eski NATO müttefiklerinden olan Amerikalılara karşı hissettikleri olumsuz duyguları körüklediği ileri sürülen film, ''ABD'yi kötüleyen yeni popüler kültürün son örneği'' olarak tanımlanıyor.

Haberde filmin, aylarca en çok satılan kitap olan ve ABD ile Türkiye arasındaki bir savaşı konu alan ''Metal Fırtına'' adlı romanın akabinde çekildiği de belirtiliyor.

New York Times gazetesinin haberinde, Türklerin yüzde 53'ünün Amerikalıları ''kaba'', yüzde 70'inin ''sert'', yüzde 68'inin ''hırslı'' ve yüzde 57'sinin de ''ahlaksız'' olarak tanımladıkları belirtilen ''2005 Pew Global Attitudes'' anketi sonuçlarına da gönderme yapılıyor.

Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce diyaloglar içeren filmin biletlerinin Türkiye genelinde çoktan satıldığı ifade edilen haberde, filmin Türkiye dışında aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda, Danimarka, Rusya, Mısır, Suriye ve Avustralya'nın da bulunduğu birçok ülkede de gösterileceği kaydediliyor.

Irak savaşından sonra Müslüman ülkeler arasında Amerikalı askerlere bakışın değiştiği belirtilen haberde, Türklerin Süleymaniye olayından dolayı Amerikan askerlerine özel bir garez duydukları vurgulanıyor.

Söz konusu olayın Türklerin milli gururuna dokunduğu ve Türk-Amerikan ilişkilerini zedelediği söylenen haberde, Türklerin geleneksel olarak askerlerini idealleştirdikleri ve oğullarını mecburi olan askerlik hizmetine memnuniyetle gönderdikleri belirtiliyor.

Filmin galasına katılan konuklardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın gösterimden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Senaryo çok güzel. Film çok başarılıydı. Bir askerin onuruna zarar verilmemeli'' şeklindeki sözlerine de yer verilen haberde, filmin senaryosunu çok güzel bulan Kadir Topbaş ve diğer konukların, filmin ABD'de nasıl karşılanacağını konusunda endişe hissetmedikleri yorumu yapılıyor.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com