Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Irak'ta Kurtlar Vadisi
2006/02/16 17:57
Irak'ta Kurtlar Vadisi

Türkmeneli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, ''Kurtlar Vadisi-Irak'' adlı sinema filminin, Irak’ta yaşanan dramın ancak yüzde 1’ini anlattığını söyledi.
Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Savaşı ile başlayan ve ABD’nin Irak’ı işgaliyle devam eden sürecin, tüm ülkede olduğu gibi Irak’ın kuzeyini de bir ateş topu haline getirdiğini belirtti.
Başta ABD ve müttefikleri olmak üzere hiç kimsenin, bölgede büyük bir acı yaşamakta olan halkın durumuyla gerçekten ilgilenmediğini vurgulayan Beyatlı, ''Bölgede tarihin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Özellikle büyük hesapların döndüğü İrak’ın kuzeyinde en çok zarar gören, burada yaşayan Türk, Kürt, Arap ve diğer milletler'' dedi.

''FİLMİN TANITIMI BİLE SOLUKSUZ İZLENİYOR''
Bölgenin adeta dünyadan tecrit edildiğini, bölgede yaşayan insanların seslerini uluslararası kamuoyuna duyurmakta zorlandığını vurgulayan Beyatlı, şunları kaydetti:
''Böyle bir ortamda, bölge insanının sesini bir ölçüde duyurmayı amaçlayan Kurtlar Vadisi-Irak filmi gösterime girdi. Filmi, Türkiye’de yaşayan Kuzey Iraklıların çoğu gibi, ben de ilk gün izledim. Güzel bir film ve içinde hiçbir abartı yok, yaşanan olayları anlatmış. Ancak film, Irak’ta yaşanan dramın sadece yüzde 1’ini anlatıyor. Irak genelinde filme büyük bir ilgi var. Irak’ta gösterimi yasak olan filmin, korsan CD’leri elden ele dolaşıyor. Uydu kanalları ve Türkmeneli TV’de gösterilen filmin kısa tanıtımları bile soluksuz izleniyor. Filme Irak’ın kuzeyinde büyük bir ilgi var. Ancak bu ilginin nedeni, filmin sinemasal kalitesinden çok yaşanan dramı dünyaya duyuran bir araç olarak görülmesinden.''
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com