Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Modern pazarlar artıyor
2006/02/21 20:50
Modern pazarlar artıyor

Karatay ilçesindeki kapalı Pazar market uygulamaları devam ediyor. İlçe genelinde cadde ve sokaklarda kurulan Pazaryerleri artık daha modern ve nezih ortamlarda hizmet vermek için kapalı alanlara taşınıyor. Ulubatlı Hasan Mahallesi Karkent Pazar market yeri tamamlanıp hizmete geçerken, Çimenlik mahallesindeki Pazar market yeri ise yakında hizmete girecek. Avrupa birliği yolundaki Konya’ya yakışan Kapalı Pazar uygulamalarının üçüncüsünün ise Mengene Altıyol Pazar yerinde oluşturulacağı belirtilirken kamulaştırma çalışmalarının da başladığı kaydedildi.

Kapalı Pazar yerleri ile Konya’ya yeni bir pazarcılık anlayışı kazandıran Karatay Belediyesi, ilçe genelindeki kapalı semt pazarlarının sayısını artırıyor. Yapılan Pazar yerleri ile vatandaş alış-verişini daha rahat şartlarda yaparken pazarcı esnafı ise müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya çalışıyor. Geniş alanı, mevsim şartlarına göre açılıp kapanabilir cephe duvarları, müzik dinletisi, alış veriş sepetleri, tek tip kıyafet uygulaması ve post makinesi ile alış veriş imkânı sunulan kapalı Pazar yerleri Konya için örnek teşkil ederken Karatay Belediyesi, ilçe genelinde yeni kapalı semt pazarları oluşturmaya devam ediyor.

İlki Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde kurulan Karkent Kapalı Pazar yerlerinin ikincisi Çimenlik Mahallesinde yapımı tamamlandı. Yakında hizmete girecek Çimenlik Pazar market yerinde de mevsim şartlarına göre açılıp kapanabilir cephe duvarları, müzik dinletisi, alış veriş sepetleri, tek tip kıyafet uygulaması ve post makinesi ile alış veriş imkânı sunulacak. Karatay ilçesindeki tüm Pazaryerlerini Cadde ve sokaklardan kurtarmayı amaçlayan Karatay Belediyesi, üçüncü kapalı Pazar market uygulamasını ise Mengene Altıyol Pazar yerinde oluşturacak. Kamulaştırma çalışmaları başlatılan Mengene Altıyol Kapalı Pazar Market kısa sürede başlatılarak tamamlanması hedefleniyor.

Hizmet çıtasını yükseltmek, daha verimli hizmet için tüm imkanları seferber ettiklerini ve Türkiye'nin en modern alışveriş merkezlerini Karataylıların hizmetine sunduklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Tüketicinin sağlığı başta olmak üzere haklarını gözetmek, gürültüden uzak rahat ve huzur içerisinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla getirilen önlemlerin Avrupa Birliği yolundaki ülkemizin gözde şehirlerinden biri olan Konya'ya örnek olacağını söyledi. Hançerli, İlçe genelinde Pazar market uygulamalarının devam edeceğini Karkent Kapalı Pazar Marketin ardından tamamlanmak üzere olan Çimenlik Pazar alanı ve önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak olan Mengene Altıyol Pazaryeri ve Küçükkumköprü Pazaryerinde de bu tür uygulamalarla vatandaşlara hizmetin en iyisi verme gayreti içerisinde olmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com