Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Araplarda Kurtlar Vadisi şoku
2006/03/02 00:49
Araplarda Kurtlar Vadisi şoku
''Kurtlar Vadisi Irak'' filminde rol alan Suriyeli sanatçı Hassan Mesud, filmin Arap ülkelerinde gösterime girmemesi sebebiyle büyük bir üzüntü duyuyor

Gösterildiği tüm ülkelerde tartışmalara neden olan ''Kurtlar Vadisi Irak'' filminde rol alan Suriyeli sanatçı Hassan Mesud, filmin Arap ülkelerinde gösterime girmemesi sebebiyle büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti.
Suriyeli sinema sanatçısı Hassan Mesud, ''Kurtlar Vadisi Irak'' filminin Arap ülkelerinde gösterime girmemesinin aslında bir skandal olacağını söyleyerek, ''Kurtlar Vadisi Irak filminin senaryosunu okuduktan sonra bana verilecek rolü çok sevdim. Irak'ta Kürt, Arap, Sünni, Şii birliği isteyen bir vatandaşın rolüydü. Bu vatandaş öldürme, suikast ve kaçırma eylemleri ile yapılan direnişi reddediyor. Bunun yarardan ziyade zarar getirdiğine inanıyor'' dedi.
ABD'nin filmi eleştirmesiyle ilgili bir soruya Mesud, ''ABD'lileri bu filme karşı başlattıkları anti-propagandayı sürdürmeye davet ediyorum. Çünkü seyirci kitlesini cezbetmesi açısından bizim için yararlı olacak. Bu, ABD'lilerin diğer ülkelerin ve halkların içişlerine karışma konusunda adlarının ne derece kötüye çıktığının ve objektif olmadıklarının bir göstergesidir. Ben onlara 'siz bizim bölgemize okyanusların ötesinden geldiniz. Ülkenize dönünüz' diyorum. Bizi kendi halimize bırakınız. Kurtlar Vadisi Irak filmi ABD'lilerin bölgemizdeki uygulamalarını tüm çıplaklığıyla anlatıyor. Gerek Arap gerekse dünya medyası olayları diplomatik sınırlar çerçevesinde ele alıyor. Ama film Irak'ta olup bitenleri yansıtıyor. Belki Irak'ta olup bitenler filmde gösterilenlerden daha da tehlikeli. Bu açıdan insanlar Irak'ta olup bitenleri görmek için bu filme büyük rağbet gösterdi'' şeklinde konuştu.
Bazı Arap ülkelerinin bu filmin gösterimine izin vermeyeceği ile ilgili bir soruya Mesud, ''Onlar kimi savunuyorlar? ABD'liler dinimize, anamıza, babamıza, çocuklarımıza ve kadınlarımıza tecavüz ettiler. Şerefimizi küçük düşürdüler. Eğer herhangi bir Arap ülkesi bu filmin gösterimini yasaklarsa bu büyük bir skandal olur'' şeklinde yanıt verdi.
Kurtlar Vadisi Irak filminin Şam'da gösterime girmemesi ile ilgili bir soruya da Mesud, ''Bu duruma çok üzüldüm. ABD yapımı 'King of the Haven (Cennetin Krallığı)' filminde rol aldığımda, yapımcı şirketten bu filmin aynı anda hem ABD'de hem de Suriye'de gösterime girmesini istedim. Bu isteğimi yerine getirdiler. Aynı şeyi Türkiye'deki dostlarımızdan da istedim. Kurtlar Vadisi Irak filmi tüm çevrelerde tartışmaya yol açtı. Birçok Arap uydu televizyonu bu filmi haber bültenlerinde ele aldı. Ancak bu filmi bugüne dek hiç kimse görmedi. Posteri dahi yok. Tüm dünyada gösterime girmesine rağmen Arap aleminde neden gösterime girmiyor. Bu film Arap ve İslam aleminin tümünü ilgilendiriyor. Film sadece Türk halkının malı değil, ABD'lilerin gazabına uğrayan tüm halkların malıdır. Arap ve Müslüman halklarının bu filmi Alman veya Fransızlar'dan önce izlemeye hakları var. İnsanlar bana filimle ilgili soru sorduklarında cevap bulamıyorum'' dedi
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com