Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Şimdi Kule Cami zamanı
2006/03/07 10:51
Şimdi Kule Cami zamanı

Konya'da, 40 yıldır minare ustalığı yapan ve 500'ü aşkın cami minaresi inşa eden Galip Kuranel, dünyada eşi bulunmayan ''Kuleli Yüksek Cami'' projesine destek istedi.
İlkokul mezunu olan minare ustası 75 yaşındaki Galip Kuranel, 1966 yılından bu yana bir çok minare yaptığını ve kendisi gibi ustalar yetiştirdiğini söyleyerek, teknik ressam 2 oğluyla birlikte hazırladığı ''Kuleli Yüksek Cami'' projesine sahip çıkılmasını istedi. 4 bin YTL istenmesi nedeniyle cami projesini çizdiremediğini ancak resimlerini yaptırdığını ve teknik bilgilerini de hazırladığını anlatan Galip Kuranel, yapılması halinde camide 2 bin 600 kişinin ibadet edebileceğini kaydetti. Depremlerde bazı cami minarelerinin yıkıldığını hatırlatan Galip Kuranel, Ankara, Konya, Antalya, İzmir ve Nevşehir'de yaptığı 500 cami minaresinin depremlerde hiçbir zarar görmediğini ifade ederek, ''Kuleli Yüksek Cami, 8 şiddetindeki depreme dayanabilecek bir güçte inşa edilecek. Bin 600 metrekare cemaat mahalli bulunan camide, 2 bin 600 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Çapraz yürüyen merdivenlerle çıkılacak çift minareli ibadethanede namaz kılınacak bölümün yerden yüksekliği 15 metre. Minarelerle yerin arası ise 65 metre. Toplam 8 kapısı bulunan caminin her iki minaresi arasında 20 metre boşluk var, konsollar 10 metre olacak. 100'erden 200 metre alan işgal edecek caminin arasından yol geçebilecek'' dedi.
Galip Kuranel, projenin istenilmesi halinde caminin tek minareli olabileceğini dile getirerek, ''Başkent Ankara'da böyle bir camiyi görmek benim dileğimdir. Konya'da trafiğe kapatılan Zafer Meydanı'na da bu cami yapılabilir'' şeklinde konuştu
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com