Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Şehitlerin Nuru İle Aydınlanma Gecesi
2006/03/18 16:09
Şehitlerin Nuru İle Aydınlanma Gecesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından 'Şehitlerin Nuru İle Aydınlanma Gecesi' programı düzenlendi. Programda duygusal anlar yaşandı.
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen programa, Şehit Anaları ve Şehit Aileleri Derneği temsilcileri, şehit yakınlarıyla partililer katıldı. Hafız Abdüsselam Fırat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitlerin görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi izlendi. Duygusal anların yaşandığı programda konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Faruk Şekerci, şehit ailelerine seslenerek, ''Bizler, bu topraklar için can vermiş milyonlarca şehidin güvenerek ülkesini, vatanını, toprağını ve göklerde alnının akıyla dalgalanan al bayrağı emanet ettiği Türk gençleriyiz. Bizler bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, bu vatanın bir karış toprağını namertlere çiğnetmeyen, ezan sesine dil uzatılmasına izin vermeyen, Allah'tan başkasının önünde eğilmeyen, onurlu bir milletin en değerli servetiyiz. Şehitlerimizin gözü arkada kalmasın'' dedi.
Geceye konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar İbrahim Refik, bir Amerikan vatandaşının İstanbul'da tarihi eserleri tahrip ederken yakalandığını ifade ederek, ''Bu Amerikalı derhal tutuklanarak sorguya alındı. Neden böyle bir şey yaptığı sorulunca 'Biz dünyanın en zengin, en büyük ülkesiyiz. Ama tarihimiz yok. Sizin tarihinizin zenginliğini görünce dayanamayıp hırslandım ve onlara zarar verdim' der. Yunus ve Mevlana uzmanı olan, geçtiğimiz günlerde vefat eden yabancı bir tarihçi ise Türkler'in çok garip insanlar olduğunu söyleyerek, 'Aynen hazine sandığının üzerinde oturmuş gibisiniz. Ama neyin üzerinde oturduğunuzun farkında değilsiniz. Elinizi batıya açmış kültür, medeniyet, moda ve para dileniyorsunuz. Oysa üzerinde oturduğunuz hazine sandığını açsanız öylesine muhteşem şeylere sahipsiniz' dedi. Dolayısıyla tarih bizim için olmazsa olmaz. Biz ancak tarihimizle varız. Biz tarihimizde ne arıyoruz. Biz tarihimizde geleceğimizi arıyoruz. Çanakkale de o arayışlarımızın küçük bir dilimini oluşturuyor. Yakın tarihimiz olması itibariyle çok önemlidir. Çanakkale bizim için çok şey ifade eder. Birkaç milletin ve devletin çarpışmasının ötesinde iki büyük medeniyetin savaşmasıdır. Çanakkale tevhit üzerine kurulmuştur'' şeklinde konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Yaşam Haberleri
[:.:]
İnsanlığın namusunu kurtaran adam
Lokman Koyuncuoğlu
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Boya boya çek
Huriye Karnap
Medyada manipülasyon örneği Ergenekon
Dr.Ali Can
“Biri Şu Kadına Haddini Bildirsin!”
Aydoğan Deveci
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
“Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
Dr.Erdinç Yücel
Kurtlar Vadisi ‘DERİN’ olmadığı için kaybetti...
Durmuş Atalay
Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
H.Tekin Gökmenoğlu
Ve ben yazmıyorum
Halil Sağırkaya
2 önemli konu
Mustafa Kara
Cesaretin kaynağı...
Abdullah Öksüz
SABANCI OLSAYDI!
Mustafa Tatlısu
Fıstık’ın yararları…
Murat Can
Çifte kavrulmuş, çifte kutlama
Ahmet Ergan
Sizin cazibe merkeziniz neresi?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com