Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

TYB Genel Kurulunu yaptı
2006/03/27 01:46
TYB Genel Kurulunu yaptı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. TYB Konya Evi’nde gerçekleştirilen genel kurula Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekili ve Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünaldı, KOSKİ Genel Müdürü ve TYB Üyesi Ahmet Sorgun’un yanı sıra akademisyenler ve yazarlar katıldı. Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Karpuz’un divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurula tek liste ile gidildi. Genel Kurula katılan AKP Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı, partilerinin kongresi olduğu halde TYB Konya Şubesi’nin Genel Kurulu’na katılmayı tercih ettiğini dile getirdi. TYB’nin görüntü olarak mütevazı bir Sivil Toplum Kuruluşu olmasına rağmen, mahiyet itibariyle çok büyük bir kuruluş olduğunu vurgulayan Ünaldı, “Olaylara yaklaşırken, olgunluk ve teenniyle hareket etmek çok önemli. TYB bunu yapıyor” dedi.
Genel Kurulda söz alan KOSKİ Genel Müdürü ve TYB Üyesi Ahmet Sorgun ise, TYB’nin MÜSİAD gibi Türkiye’de saygın bir yeri olduğunu belirterek, “Ankara’ya gittiğim zaman, ya da bana kimlik sordukları zaman kart olarak TYB kartını gösteriyorum. TYB mutedil olarak düşünüldüğü için saygınlık kazanıyor” diye konuştu. Genel Kurul’da geçtiğimiz yıllardaki çalışmaları ile ilgili bilgi veren TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ise, TYB olarak 5 yıldır kültürel etkinliklere imza attıklarını kaydederek, bu etkinlileri bu yıl da kesintisiz sürdüreceklerini belirtti. 2005 yılında 29 program düzenledikleri bilgisini veren Köseoğlu, “Bu programlarımızın son üç yıl içinde “Yazılacak çok şey var” adı altında Konya ve çevresine bu yıl ki gezi programları da dâhil 11 program düzenledik. Bu 11 programın yazılarını bir kitapta toplamayı hedefliyoruz. Bu eserlerle de tarihe not düşmüş olacağız” diye konuştu.
TYB Konya Şubesi Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri’nin toplam 18 kişiden oluştuğunu hatırlatan Köseoğlu, kararlar alırken, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin birlikte hareket ettiklerini dile getirdi. 18 kişiyle tam anlamıyla ‘yönetim kurulu’ gibi çalıştıklarını, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin genel merkezde çok ciddiye alındığını kaydeden Köseoğlu, “Bize TYB Konya Şubesi’nin bir genel merkez gibi çalıştığını söylüyorlar” dedi. Yapılan oylama sonucunda, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu: Ahmet Köseoğlu, İbrahim Demirci, Prof. Dr. Haşim Karpuz, M. Ali Köseoğlu, Mehmet Harmancı, Ahmet Çalışır, Lokman Koyuncuoğlu, Ü. Savaş Taşkesen, Vural Kaya, Abdullah Harmancı, Fatih Özkafa, M. Akif Kuruçay, İ. Hakkı Biçer, M. Sinan Ümit. Denetim Kurulu Üyeleri: Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, Ahmet Aka, Zeki Oğuz, Musa Kirazgiller.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com