Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konyaspor UEFA'ya uygun stat yapıyor
2006/04/06 19:00
Konyaspor UEFA'ya uygun stat yapıyor

Konyaspor, UEFA kriterlerine uygun 35 bin taraftar kapasitesine sahip, bünyesinde eğlence merkezi, süpermarket, sinema salonu ve 5 yıldızlı otel gibi mekanların bulunduğu bir stadyuma kavuşacak.
Konyaspor Kulübü 2. Başkanı Arif Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yapılacak olan stadyumun çok yönlü bir cazibe merkezi olacağını ifade ederek, ''Konya ve Konyaspor'a yakışan UEFA kriterlerine uygun, uluslararası organizasyonlarda Konya'yı temsil edebilen 35 bin kişi kapasiteli stadyum projesini hazırladık. Stadyumu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'le de görüş alışverişinde bulunup yap-işlet-devret modeliyle yapacağız. Katılımcı firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. 7 gün 24 saat canlı bir hayatın yaşanacağı stadyum, her türlü aktivitenin bulunabileceği cazibe merkezi olacak. Stadyumun çekiciliğini artıracak olan bir diğer neden de bu komplike alanın şehir merkezinde olması. Stadyumda açık ve kapalı otopark alanı, bilet satış noktaları, lisanslı ürün satış noktası, kiralık dükkanlar, süpermarket, fast food, bovling, eğlence merkezi, sinemalar, çok amaçlı salonlar, halka açık spor salonu, konferans merkezi ve maça veya alışverişe gelen insanların küçük yaştaki çocuklarını güvenle bırakabileceği kreş bulunacak'' dedi.
Stadyum kapasitesi ve kaplayacağı alan hakkında rakamsal bilgiler veren Arif Çelik, 35 bin kişi kapasitesine sahip olacak olan stadyumda, ''Kale arkaları koltuk sayısı 14 bin, numaralı koltuk sayısı 17 bin 640, VIP koltuk sayısı 3 bin 240 şeklinde oluşacak. Bunun yanısıra 960 metrekare loca, 9 bin 200 metrekare ofis alanı (hakem odası, takımların soyunma odaları), 2 bin 700 metrekare kulüp ofis alanı, 9 bin 660 metrekare kiralık dükkan alanı, 5 bin metrekare süpermarket alanı, bin 200 metrekare fast food alanı, 2 bin 350 metrekare bovling ve eğlence merkezi, 210 koltuk kapasitesi iki adet sinema salonu, 340 koltuk kapasitesi bir adet sinema salonu, çok amaçlı organizasyonlar için 680 koltuk kapasitesi salon ve 370 metrekare kreş ile kreş içerisinde çocuk sinema salonu olacak'' dedi.
Stadyumun yanına yapılması düşünülen 5 yıldızlı otel hakkında da bilgi veren Çelik, ''Suit odaları açık tribün üzerinden sahayı gören 290 odalı, 5 yıldızlı otel Konya'nın büyük bir eksiğini kapatmış olacak. Otelin yapımcı firması ile görüşmelerimiz devam ediyor. Otelin teknik özellikleri de, bin 400 merekare balo salonu, 800 metrekare business center, 750 metrekare sağlık kulübü, bin metrekare kapalı havuz, bin 500 metrekare cafe-bar, 260 adet standart oda, 30 adet suit oda ve 360 araçlık kapalı otopark şeklinde oluşacak'' diye konuştu.
UEFA kriterlerine uygunluk için UEFA'ya başvuruda bulunan ve bir hafta içerisinde cevap bekleyen Konyaspor'un stadyumu yapıldığı takdirde Konya uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com