Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Esen “Hz Mevlana toplumlara yön veriyor”
2006/05/31 15:10
Esen “Hz Mevlana toplumlara yön veriyor”

Hazreti Mevlana’nın fikir, düşünce gücü ve topluma etkisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “Düşünce ve Sanatta Mevlana” konulu uluslararası sempozyumda icelendi. Sempozyumda “Mevlananın Eserlerinde Sosyal İlişkiler ve Toplum Düzeni” başlığıyla bir tebliğ sunan Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen , Her platformda ve her şartta Hz. Mevlana’nın fikirlerini daha geniş topluluklara yayma çabası içinde olduklarını söyledi.Mevlana’nın eserlerinde, sosyal ilişkiler ve genel toplum düzeni ile ilgili önemli bilgilerin yer aldığına da değinen Başkan Esen tebliğinde şunları söyledi.
“Mevlana, düşüncesi ve yaşam tarzıyla kitleleri etkilemeyi başarmıştır. Topluma verdiği sosyal mesajlar ve genel toplum düzeni ile ilgili fikirleri günümüz yaşam koşullarında da geçerlidir. Pazarcıların tartılarından, vergi uygulamalarına, alışveriş adabından sosyal yaşam koşullarına kadar pek çok konuda toplumu aydınlatmıştır” dedi.
Selçuklu Belediyesi olarak 2007 yılının “Mevlana Yılı” olması nedeniyle, düzenlenecek her türlü çalışmaya destek vereceklerini de ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, “Hz. Mevlana’nın daha geniş kitleler tarafından tanınması için üzerimize düşen her görevi yapmaya gayret ediyoruz. Çanakkale’de düzenlenen böyle bir sempozyuma Konya’dan katılmak ve Hz. Mevlana’yı anlatmak bizim için ayrı bir mutluluktur.“ dedi.
Sempozyuma Konya’dan ayrıca; Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Prof. Dr. Abdullah Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler’de tebliğleriyle katıldılar. Yurt içi ve yurt dışından toplam 80 bilim adamının katıldığı sempozyum sonunda davetliler Troya ve Gelibolu’yu gezdiler.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com