Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Tercih Sizin
2006/06/16 16:06
Tercih Sizin
Şiddetin ortaya çıkaracağı neticeleri gözler önüne sermek maksadıyla Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Tercih Sizin” konulu tiyatroyu 12 bin lise öğrencisi izledi.


Şiddetin ortaya çıkaracağı neticeleri gözler önüne sermek maksadıyla Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Tercih Sizin” konulu tiyatroyu 12 bin lise öğrencisi izledi.
Konya Valililiği, Meram Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen ve Konevi Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyun çok büyük beğeni topladı.
Bugün son seansıyla öğrencilerin karşısına çıkan “Tercih Sizin”e özellikle il dışından da yoğun talebin olduğunu belirten yönetmen Safa Zorlu, “Fakat programlarımızın yoğunluğu nedeniyle bu turne taleplerini karşılayamıyoruz. Bu projeye beklenenin üzerinde ilgi oldu. Özellikle öğretmenlerimizden çok sayıda tebrik aldık. Bu teveccüh, gelecek sene projeyi daha da büyüterek sadece Konya’da değil tüm yurt genelinde hayata geçirme noktasında bizi teşvik etti. Gelecek yıl Nisan ve Mayıs aylarında özellikle ilimizdeki ortaokul ve liseli gençlerden tiyatroyu izlemeyen kalmayacak” diye konuştu.
2’si ölümle biten 2’si yaşamla ödüllenen 4 gencin hayat hikayesinin anlatıldığı oyunda, gençlerin nasıl yaşamak istediği ve sonlarının nasıl olacağını kendi tercihlerinin belirleyeceği vurgulanıyor.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com