Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya İlahiyat’ın mutlu günü
2006/07/11 17:25
Konya İlahiyat’ın mutlu günü
1966 yılından 2006 yılına kadar Konya Yüksek İslam Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olanlar Yenidoğan İlikoru piknik alanında bir araya geldiler.

1966 yılından 2006 yılına kadar Konya Yüksek İslam Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olanlar Yenidoğan İlikoru piknik alanında bir araya geldiler.
3 bin kişinin üzerinde katılımın olduğu günde mezunlar uzun zamandır görmediği arkadaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Program, Konya’nın geleneksel pilav ikramı ile başladı. Öğlene kadar devam eden yemek ikramı uzun yıllardır Konya’da düğün pilavı yemeyen mezunlar için de bir nostalji oldu.


Öğle namazını topluca kılan tüm mezunlar, namazın ardından Durmuş Sert hocanın hatipliğinde ahirete intikal eden arkadaşları ve hocaları için, dua ettiler, hatim duası okudular. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Önkal bir selamlama konuşması yaptı.
İlahiyat Fakültesi olarak tarihi bir gün yaşadıklarını belirten Ahmet Önkal, “1966’dan 2006’ya 41 yılın mezunları hasret gidermek için bir araya geldik. Konya’da ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir program düzenledik. Davetimize icap eden herkese teşekkür ediyorum. Bu fakültemizin kurumsallaştığının en önemli işaretidir” dedi.
Bu buluşmayla birlikte Konya İlahiyat mezunlarının iletişimin çok daha kolaylaşacağına işaret eden Dekan Önkal, mezunların kendilerine verilen bilgi formunu doldurduğunda herkesin bilgisinin güncellenmiş olacağını, yaklaşık 7000 mezunun bir birinden haberdar olacağını kaydetti.


Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile ilgili de bilgiler veren Ahmet Önkal “Konya İlahiyat Fakültesinde 600 civarında öğrenci mevcut, Bunun 100 kadarı yabancı uyruklu ama hepsi Müslüman topraklarından, Afganistan’dan Kazakistan’dan, bizim gönüldaşlarımız. Burada aldığı İslami eğitimi, bilgiyi, görgüyü kendi toraklarına taşıyacak öğrenciler mevcut. Hatta Moğolistan’dan bir öğrencimiz var, aile itibariyle bir kaç yıl öncesine kadar Budist olan bu arkadaşımız fırsat bulup Müslüman olmuş, sonrada eğitim için Konya’ya gelmiş, şimdi de burada öğrendiklerini kendi ülkesine taşıyacak, İslam’ı o topraklarda anlatacak. Bu bizim için büyük bir imkan. Bu sebeple fakültemize dört elle sarılmamız gerekiyor, bu idariciler olarak bizim olduğu kadar mezunlar olarak sizlerinde görevi. Bu konuda herkesin desteğine, işbirliğine ihtiyacımız var.” dedi
Konya İlahiyat Fakültesi kurulduğundan beri müessese olarak saygın bir kurum olarak anıldığına dikkat çeken Prof. Ahmet Önkal, mezunlarının gerek fakültede aldıkları eğitim ve öğretimle gerekse ondan sonra geliştirdikleri bilgi birikimleri ile gittikleri yerde Konya İlahiyat Fakültesi mezunu olmanın gururunu yaşadıklarını, ayrıca mezunların çok çeşitli alanlarda, Milli Eğitim, Diyanet başta olmak üzere, serbest meslek dahil başarılarıyla işlerini yürüttüklerini, İlahiyat mezunu ve mensubu olmanın görev hazzıyla kendilerini oralarda en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.
Mezunlar buluşmasının önemine değinen Önkal son olarak şunları söyledi; “Aidiyet duygusu son derece önemlidir, mezunlar buluşmasının en önemli yanı da aidiyet ve mensubiyet duygusunun geliştirmesidir. Fakülte olarak eğitimin yanında sosyal faaliyetlerimizde mevcut, bütün öğrencilerimize anket uyguluyoruz, sosyo-ekonomik durumlarını, bilimsel açıdan beklentileri ve eksiklerini tespit ediyoruz. Bu anketlerde Alınan sonuçlara göre düzenlemeler yapıyoruz, eksik bulunan derslere takviyeler de bulunuyoruz. Ekonomik sıkıntı içinde olan öğrencilerimize de işadamlarından aldığımız yardımlarla 100 lisans ve 20 yüksek lisans öğrencisine tatmin edici burs veriyoruz. Bu tür etkinlikleri daha kapsamlı yapmak için Konya İlahiyat Derneği kurduk. Bahar ayında Kuran sempozyumu gerçekleştirdik. Bundan sonra her yıl bilimsel ulusal yada uluslararası bir sempozyum yapacağız. Gelecek yıl için, Hadis sempozyumunun startını verdik.24 Kasım kuruluş yıldönümü sebebiyle de bir dizi etkinlik düşünüyoruz.”


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com