Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Şiir dostları Sille'de
2006/08/23 13:44
Şiir dostları Sille'de

Şiir Dostları Sille’de

Selçuklu Belediyesi ve Aydınlar Ocağı tarafından Sille Kültürevinde Şiir Akşamları programının ikincisi yapıldı. Şairler tarafından yorumlanan birbirinden güzel şiirler dinleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, program büyük ilgi gördü.

Selçuklu Belediyesi ve Konya Aydınlar Ocağı tarafından Sille Kültürevinde Sille Şiir Akşamları programının ikincisi düzenlendi. Program büyük beğeni topladı.
Programa Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Ak Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve çok sayıda şair ve davetli katıldı.
Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, böyle bir programda bulunmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bu tür programlar özellikle Türkçe’nin iyi ve doğru kullanılası açısından büyük önem taşımaktadır. Dilimizin korunması ve yaygınlaştırılması bu tür programların sıkça düzenlenmesi ile fayda görmektedir. Yazamasak da hepimiz şiiri seviyoruz. ‘Güzel sözde sihir vardır’ diye bir hadisi şerif bulunmaktadır. Bu çok doğrudur. Şairler kitaplar dolusu ifadeleri bir çırpıda dile getiriyor. Bu da gönül ve ifade zenginliği demektir. Konya’mızın bu konuda yetiştirdiği ustalarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyor ve programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Ak Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü’de şiir ve edebiyatla gençlik yıllarından sonra ilgilenmeye başladığını ifade ederek, çok sevdiği bir şiiri okudu. Güçlü, “Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen Selçuklu Belediyesi ve Aydınlar Ocağı’nı kutluyorum” dedi.
Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, programı keyifle izlediğini dile getirerek, “Bu toplantılara fırsat buldukça katılacağım. Programın gerçekleştirenlere teşekkür ediyor ve şairlerimizi kutluyorum” dedi.
Şairlerden aralarında, Ahmet Aka, Dr. Muhammet Ulutürk, Edip Önal, İbrahim Demirci, İsmail Desteli, M. Ali Köseoğlu, Mehmet Uğurlu’nun da bulunduğu saygın isimler şiirlerini kendi yorumlarıyla okudu. Programa katılan konuklar şiirleri keyifle dinlerken program büyük beğeni topladı.
Programdan sonra şairlere protokol üyeleri tarafından günün anısına Selçuklu Belediyesi çini atölyesinde yapılan çini işlemeli saat hediye edildi.
E
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com