Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

YÖK'ün garipliği
2006/08/28 12:46
YÖK'ün garipliği

TİMAV Genel Başkanı Mehmet Emin Parlaktürk, YÖK’ün Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri’nden alınan diplomaları geçerli saymak için Seviye Tesbit Sınavı’nın kaldırılıp sadece “tereddüte düşülen adaylar” için yeni sınav şartı koymasına sert tepki verdi.

Parlaktürk, “YÖK, Avusturya’ya giden başörtüsü ve katsayı mağduru öğrencilerin harçlarını yükselterek eğitimlerine engel olmuştu. Bütün bunlar, YÖK’ün İslami hassasiyete sahip dindar öğrencilere karşı uyguladığı acımasız tavrı sergileyen somut örneklerdir“ dedi.

Yüksek Öğretim Kurumu’nün (YÖK) Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinden alınan diplomaları geçerli saymak için Seviye Tesbit Sınavı’nın kaldırılıp sadece “tereddüte düşülen adaylar” için yeni sınav şartı koymasına tepkiler sürüyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Mehmet Emin Parlaktürk, bu şartı kuşku ile karşıladıklarını söyledi. YÖK’ün böyle bir değişikliğe gitme nedenini soran Parlaktürk, “YÖK neden böyle bir değişikliğe gitme ihtiyacı duymaktadır? Acaba, bu tereddüte düşülen adaylar kimler? Ve bu tereddütlü adaylar, hangi ölçülere göre tespit edilmektedir? Bu konuda YÖK’ün kamuoyunu ikna edici bir açıklama yapması gerekir. Hükûmeti kadrolaşmakla suçlayan YÖK yönetiminin kendi kadrolarını oluşturmak için yeni atadığı asker kökenli Rektör’le başlayan Kazakistan Üniversitesi’ndeki başörtüsü yasağının 1992 yılından beri uygulanmayıp şimdi uygulamaya konulması “tereddüdün“ hangi alanda odaklaştığının işaretlerini veriyor“ dedi.
YÖK’ün, meslek liseli öğrenciler için uyguladığı katsayı engeli ve kız öğrenciler için getirdiği başörtüsü yasağı yüzünden Türkiye’de okuyamayan öğrencilerin tek çıkış kapısı olan yurtdışı üniversite eğitimleri de ellerinden alınmak istendiğine dikkat çeken Parlaktürk, konuşmasına şöyle devam etti: “ Mısır el-Ezher gibi Müslüman ülkelerdeki Üniversitelerin denkliklerini iptal eden YÖK, yakın geçmişte Avusturya’ya giden başörtüsü ve katsayı mağduru yüzlerce öğrencinin harçlarını yükselterek eğitimlerine engel olmuştu. Bütün bunlar, YÖK’ün İslami hassasiyete sahip dindar öğrencilere karşı uyguladığı acımasız tavrı sergileyen ve hazımsızlığı gösteren somut örneklerdir. Muhtemeldir ki, Türkiye’de önüne konan tüm engelleri aşıp bin bir fedakârlıkla yurtdışında okuyarak eğitimlerini başarıyla bitiren bu öğrencileri YÖK, yeni keşfettiği “tereddüde düşülen adaylar“ kılıfıyla diplomalarını geçersiz sayarak engellemek amacındadır. Çeşitli branşlarda kendini yetiştirmiş hizmete hazır beyin gücünün Türkiye’de hizmet almasına mani olmayı kendine iş edinen YÖK’ün bu sorumsuz tavrını şiddetle kınıyor, hükümeti önlem almaya çağırıyoruz.“
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com