Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya'nın son şehri
2006/09/17 15:52
Konya'nın son şehri
Yeni kayıtlarla birlikte öğrenci sayısı Tunceli, Gümüşhane, Bartın ve Bayburt gibi birçok ilin merkezinden daha fazla nüfusa sahip olacak SÜ rekora koşuyor

Türkiye genelinde üniversitelerin büyük bölümü bu haftadan itibaren yeni akademik yıla başlıyor.
Yeni kayıtlarla birlikte öğrenci sayısı 75 binden 82 bine çıkacak Selçuk Üniversitesi (SÜ), Tunceli, Gümüşhane, Bartın ve Bayburt gibi birçok ilin merkezinden daha fazla nüfusa sahip olacak.
Bu yıl Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonucu SÜ'ye kayıt hakkı kazanan 22 bin 500 öğrenciden yaklaşık 20 bini kayıtlarını yaptırdı.
Ek kontenjan kayıtlarıyla birlikte SÜ yönetimi, bu yıl 22 binin üzerinde öğrencinin üniversitelerinde eğitim-öğretime başlayacağını bildirdi.
2004-2005 yılında öğrenci sayısı açısından ikinci sırada olan SÜ, her yıl artan öğrenci sayısı nedeniyle geçen yıl 75 bin 485 öğrencisiyle ilk sıraya yerleşti.
Bu yıl yeni kayıtlarla öğrenci sayısının 82 bine ulaşacağını kaydeden üniversite yönetimi, bu rakamın Tunceli, Gümüşhane, Bartın, Iğdır, Ardahan, Kilis ve Bayburt illerinin merkez nüfusundan daha fazla öğrenciye sahip olduğunu dikkati çekti.
SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, SÜ'nün bu akademik yılda, yaklaşık 45 üniversitenin toplam öğrenci sayısından daha fazla öğrenciye eğitim vereceğini söyledi.
Üniversitelerinin 2005-2006 eğitim yılında 40'a yakın üniversitenin toplamından daha fazla öğrenci mezun ettiğini de dile getiren Prof. Dr. Bilir, şunları kaydetti:
''Diğer büyük üniversitelerle kıyaslandığında SÜ'nün durumu daha net anlaşılacaktır. Gazi Üniversitesi 65 bin, İstanbul Üniversitesi 50 bin, ODTÜ 15 bin, Hacettepe 21 bin, İstanbul Teknik Üniversitesi 13 bin, Boğaziçi Üniversitesi 8 bin, Bilkent Üniversitesi 3 bin 800 öğrenci sayısına sahipken SÜ, bu yıl ODTÜ'nün öğrenci sayısından 7 bin fazla yani Hacettepe Üniversitesinin toplam nüfusuna yakın öğrenci alacak.''

-EĞİTİM VE YÖNETİM KADROSU DA GENİŞ-

Prof. Dr. Bilir, önümüzdeki eğitim yılında 16 fakülte, 25 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul, 11 araştırma ve uygulama merkezi, 4 enstitü ve 1 konservatuvarda, bin 200'ü öğretim üyesi olmak üzere toplam 3 bin 172 akademik, bin 525 idari ve 102 vizeli işçi ile çalışmalarını yürüteceklerini vurguladı.
SÜ'nün, eğitimde kaliteyi artırma yolundaki çalışmaları kapsamında öğretim üyesi sayısını son 3 yılda yaklaşık yüzde 27 oranında artırdığını belirten Prof. Dr. Bilir, sayının artırılması için daha çok çaba harcandığını dile getirdi.
Ekim ayı sonunda Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) üniversitedeki öğrenci sayısını 82 bin olarak bildireceklerini tahmin eden Prof. Dr. Bilir, ''Sayı en büyük sorunumuz oldu. Artık büyümeyi durdurmalıyız. Büyümenin durdurulması konusunda yoğun çalışma yürütüyoruz'' diye konuştu.
Prof. Dr. Bilir, öğrenci sayısının bu kadar yüksek olmasına karşı eğitim kalitesini giderek yükselttiklerini öne sürerek, ''Bilimsel araştırma çalışmalarımız artıyor. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimiz diğer üniversitelerden çok fazla. Daha iyi olmak için çalışıyoruz'' dedi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız ( Toplam 3 yorum yapılmış )

hakansali [ 2006/09/18 18:16 ]
bilmem kaç tane topluluk filan kuruldu diye her yerde lafı edilir?tamam güzel olabilir.ama sen üniversitemi sosyal alanda şaheser yapıp şan şöhret kazanacam diye yırtınmaya devam et.hani bilim?
öğrencilere akademik fırsatları verme.çocukların parasıyla yapılan o bilgisayar merkezi çürüsün.aman hiç o konulara fazlaca eğilme.
hakansali [ 2006/09/18 18:13 ]
bu üniversiteyi bazıları babasının çiftliği sanır.öğrenci hakkı diye bişey bilmezler.kendileri rahatlarına öyle düşkünlerdir ki.öğrenci işlerindeki bazı personeller 1.sınıf ğrencilerine hakaretler eder.afra tafra yapar.ağlatır çocukları hatta.
hakansali [ 2006/09/18 18:09 ]
ve son şehirde yaşananlar
bu son şehjirde birsürü dolaplar döner.zulüm kol gezer.hak gaspları ve bilmem daha neler.kim denetler?...
bazı yazarlar köşe yazılarında rektörü göğe çıkarır,bazıları yazı dizilerinde üniversitenin gelişiminden filan bahseder.peki hangisi yolsuzlukların üstüne gider?mesela geçenlerde tıp ihalesinde trilyonlarca liralık yolsuzluk vardı.ne oldu bir babayiğit üstüne gittimi yazdımı?garibim öğrencilerden alınan haksız yere toplanan kırtasiye gideri adı altındaki 50şer liralar 20 şer liralar nereye gidiyor?öğrencilerin parası hortumlatılırken niye susuyor bu mevlananın torunları,hz ömerin din kardaşları?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com