Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Yemin mi edelim
2006/09/23 19:16
Yemin mi edelim
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007 yılının ''Mevlana Yılı'' olduğunu hatırlatarak, bu konuda çıkan dedikodular karşısında ''Yemin mi edelim? Emeğimizle aldığımızı dedikodulara kaptırmayız'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007 yılının ''Mevlana Yılı'' olduğunu hatırlatarak, bu konuda çıkan dedikodular karşısında ''Yemin mi edelim? Emeğimizle aldığımızı dedikodulara kaptırmayız'' dedi.
Bakan Koç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Kongre Turizmi'' konulu toplantısında, sermaye birikimi, artan sanayi ve globalleşmenin etkisiyle, tatile çıkanların sayısının giderek arttığını söyledi.
Dünyada yılda 800 milyon kişinin seyahat ettiğini dile getiren Koç, 2020 yılında bu rakamın 1,5 milyara ulaşmasının beklendiğini bildirdi.
Turizmden sağlanan gelirin yüzde 100'e yakınının tamamen kazanç olduğunu vurgulayan Koç, ''Diğer ihraç ürünlerde 100 liranın 60 lirası ithalata gidiyor. Ancak turizmde durum çok farklı'' dedi.
Dünyada seyahat edenlerin dörtte üçünün, yani 600 milyon kişinin güneş, deniz ve kum için yaz turizmini tercih ettiğini belirten Koç, şunları kaydetti:
''Geriye kalan 200 milyon golf, termal, kongre, tarih ve inanç turizmine yöneliyor. Bunlardan bazıları yaz turizmine oranla daha fazla gelir bırakıyor. Örneğin golf turizmi kapsamında gelen 1 kişi yaz turizmine gelenden 10 katı fazla gelir bırakıyor. Termal turizmi de unutmamak gerekir. Türkiye'de bin 600 termal kaynak var. Bu potansiyelle dünyada yedinci, Avrupa'da birinciyiz. Ancak turizme katkısı sadece yüzde 1 civarında. Bunu artırmak için ciddi atak yapıyoruz. 6 bölgede, 21 ilde toplam 150 bin yatağa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu konuda en iyi örnek Afyonkarahisar. Afyonkarahisar, 2008 yılına kadar 60 bin yatağa ulaşacak.''
Termalden sonra kongre turizmini de artırmak için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Koç, kongre turizmini, geliri çok olduğu için çok sevdiğini söyledi.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Konya'yı kongre turizmi merkezi yapmayı istediklerini ifade eden Koç, ''Konya Valimizin, Belediye Başkanımızın, oda başkanları ve yatırımcıların, kongre turizmi için yatırım yapmasını istiyorum'' dedi.

(AA)
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com