Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Makedon Türkler yardım bekliyor
2006/10/12 14:23
Makedon Türkler yardım bekliyor

Makedonya’daki Türkler destek bekliyor

Makedonya Türklerinin Kalkınma Partisi Genel Başkanı İdris Fatih Şahin, ülkelerinde Türklerin tarihe gömülme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Genel Başkan Şahin, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu’nu ziyaret ederek Makedonya’daki Türkler hakkında bilgi verdi.
Makedonya’da 3. büyük etnik grup olmalarına rağmen yanlış politikalar nedeniyle asimile edildiklerini kaydeden Şahin, “1997 yılına kadar bütün resmi kurumlarda 3 dil konuşulabiliyordu. Fakat bu tarihte çıkarılan yeni anayasa ile Türkçe’nin resmi dil olması kaldırıldı. Gazetelerimiz ve radyolarımız kapanmaya başladı.” dedi.
Ülkelerinde fiili olarak 200 bin Türk olmasına rağmen resmiyette bunun 45 bin göründüğüne dikkat çeken Şahin, “Bunda diğer Türk partilerin Hristiyan partilerle işbirliği yapmasının çok büyük etkisi var. Bir çok vatandaşımız iş bulabilmek için kimlik değiştirmek zorunda kalıyor.” diye konuştu.
ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKINI İSTİYORUZ
1997 yılında dönemin T.C. Dışişleri Bakanı tarafından imzalanan bir anlaşma ile Türkiye’deki çifte vatandaşlık haklarının alındığını kaydeden Genel Başkan Şahin, “Tekrar bu hakkımıza kavuşmak için ülke çapında konferanslar düzenliyoruz. Siyasi partilerle görüşüyoruz. Makedonya’daki Türkler Türkiye’nin bir karakolu olarak kendimizi görüyoruz. Osmanlı’nın strateji merkezi olan ülkemizi Türk iş adamlarının yatırım yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Makedonya’daki Türklerin haklarını tekrar almak için mücadele gösteren Makedonya Türklerinin Kalkınma Partisi Genel Başkanı İdris Fatih Şahin’e başarılar dileyen Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ise, “Gerçekten işiniz çok zor. Son 100-150 yıldır hem İslam dünyası hem Türk dünyası zorlukları doruk seviyede yaşıyor. Partinize başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Tuzcuoğlu, günün anısına Genel Başkan Şahin’e, üzerinde Osmanlı tuğrasının bulunduğu bir tabloyu hediye etti.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com