Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Sadrettin Konevi'ye vefa
2007/01/29 01:59
Sadrettin Konevi'ye vefa

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kurulan Konevi Araştırma Merkezi düzenlenen panelle çalışmalarına başladı.
Kısa bir süre önce Sadreddin Konevi Hazretleri'nin daha iyi tanınması ve tanıtılması için kurulan Konevi Araştırma Merkezi (MEBKAM) tarafından düzenlenen panel öncesi Konevi Hazretlerinin kabrinde dua edildi. Ziyaretin ardından Konya'nın tanınmış kültür ve fikir adamlarından oluşan kalabalık heyet MEBKAM Danışma Kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Konevi Kültür Merkezi'nde, ''İlim ve Kültür Hayatımızda Sadreddin Konevi'' konulu panel düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan panelin açılışında konuşan MEBKAM Başkanı Hüsamettin Sönmez, kurdukları merkezle sadece Konevi Hazretlerini değil Konya'nın manevi iklimine katkıda bulunmuş, diğer mümtaz şahsiyetleri de konu edineceklerini ve araştırmalarda bulunacaklarını söyledi. Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ise MEBKAM'ın kurulmasıyla tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek, ''Acıdır ki bugüne kadar Konevi Hazretleri hakkında yeterli ve tatmin edeci bir araştırma yapılmamış. Dünyanın doğusundan batısına kadar bir çok yerde Konevi Hazretleri hakkında paneller düzenlenirken, kitaplar neşredilirken, araştırmalar yapılırken, Türkiye ve özellikle ne yazık ki Konyamız bu konuda sessiz kalmıştır. Bu ihtiyacı karşılayabilmek ve Konevi Hazretlerine bir nebzede olsun vefa borcumuzu ödeyebilmek için böyle bir merkezi hayata geçirmiş bulunuyoruz'' dedi.
Selamlama konuşmalarının ardından Prof.Dr. Mahmut Erol Kılıç, Yrd.Doç.Dr. Ekrem Demirli ve Doç.Dr. Dilaver Gürer'in konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. Prof.Dr. Kılıç, ''Bir mekanın şerefi o mekanı şereflendiren insanla olur. O insanı o mekandan alırsanız orası artık bir hiçtir. O mekana bir insanı kamilin nefesi değmiş ise, kaç yıl geçerse geçsin o yerin büyüklüğü değişmez. Yani bir başkent ebediyen başkenttir. Mevlana'nın vefatından kaç yüzyıl geçmesine rağmen bakınız hepimiz burada koşuyoruz. Bugün de Mevlana'dan hiçbir farkı olmayan, aynı istikamette giden Konevi Hazretleri için geldik. Gelin bu manevi geleneği yeniden çıkartalım. Gelin el ele verelim'' diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Ekrem Demirli ve Doç. Dr. Dilaver Gürer de, Konevi Hazretleri'nin manevi şahsiyeti ve eserleri hakkında detaylı bilgi verdi
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com