Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Özürlülüler İhmal edilemez
2004/07/19 17:36
Özürlülüler İhmal edilemez
Hafta sonunu sosyal ve kültürel faaliyetlere ayıran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet HANÇERLİ, bu kez engelli öğrenciler ve aileleriyle birlikteydi. Başkan Akyürek ve Hançerli, 65 öğrencinin Fizyoterapi, Okuma Yazma, El Becerileri ve Özbakım Becerileri dersleriyle eğitildiği,

Hafta sonunu sosyal ve kültürel faaliyetlere ayıran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet HANÇERLİ, bu kez engelli öğrenciler ve aileleriyle birlikteydi. Başkan Akyürek ve Hançerli, 65 öğrencinin Fizyoterapi, Okuma Yazma, El Becerileri ve Özbakım Becerileri dersleriyle eğitildiği, Hacıcemil A. Celalettin Çiltaş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, aileleri ve kurum yöneticilerinin Kozağaç Piknik Alanı’nda hazırladığı piknik programına katıldı.

Piknik yapan engelli öğrenciler ve aileleriyle tek tek ilgilen Başkanlar, Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinden öğrencilerin durumları hakkında da bilgi aldı. Engelli bir öğrencinin okuduğu anlamlı şiir ise programa katılanlar tarafından beğeniyle dinlenerek alkışlandı.

Hazırlanan piknik programında Rehabilitasyon Merkezi Yöneticileri tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye kendilerine verdikleri destekten dolayı plaket verildi. Plaketini engelli öğrenci Ayşegül’ün elinden alan Tahir Akyürek, büyük emekler vererek Konya’da özürlü ve engellilerin eğitimi adına büyük bir boşluğu doldurduğu için Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerine teşekkür ederek Büyükşehir Belediye Başkanı olarak engelli ve özürlü vatandaşlarımız için yapılması gereken ne varsa her türlü konuda kendilerine destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’de konuşmasında şunları söyledi. “Karatay Belediyesi sınırlarında bulunan Hacıcemil A. Celalettin Çiltaş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi binasının yapımı aşamasında verdiğimiz desteği şimdi Karatay Belediye Başkanı olarak daha da artırarak sürdürüyoruz. Burada eğitim gören öğrencilerimizin daha uygun şartlarda eğitim alabilmesi için biz Belediyeler olarak elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz, böyle bir program hazırladığınız için hepinize teşekkür ediyor bu tür programların sürekli hale getirilmesini diliyorum ” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’de plaketini o gün doğum günü olan ve doğum günü pastasını Başkanların kesmesini isteyen engelli öğrenci Furkan’ın elinden aldı. Furkan’ın doğum günü pastası isteği üzerine Belediye Başkanları tarafından kesilerek dağıtıldı.

Belediye Başkanlarının, hazırlanan piknik programına katılmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren aileler ise herkesin, engelli ve özürlü insanlara sahip çıkması gerektiğini, özürlü çocuğu bulunan ailelerin de çocuklarını mutlaka eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine götürmelerini, bu tür eğitim kurumlarının çocuklarına çok faydalı olduğunu belirttiler.



Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com