Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

TYB'den 2007 çıkarması
2007/02/15 11:00
TYB'den 2007 çıkarması
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2007 yılına da yaptığı programlarla damga vuracak

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin 2007 yılında yapacağı kültürel etkinlikler belli oldu. Başkan Ahmet Köseoğlu “Programlarımızın her biri, hem düşünce dağarcığımızı geliştirecek hem de yeni tanışmalara imkan tanıyacak” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 2007 Yılı Kültürel Etkinlikler takvimi belli oldu. Etkinliklerin bir çoğu yine TYB Konya Şubesi bahçesinde gerçekleştirilecek. İlk dört program ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle İl Halk Kütüphanesi’nde yapılacak.
TYB Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2007 yılının Mart-Ekim döneminde yapılacak etkinliklerin kültür hayatında iz bırakacak nitelikte hazırlandığını söyledi.
TYB Konya Şubesi’nin mütevazı ve anlamlı yürüyüşüne her yıl olduğu gibi bu yıl da devam edeceğini belirten Köseoğlu “Faaliyetleriyle Konya’nın kültürel hafızasına katkıda bulunmayı hedefleyen şubemiz, toplumun aydınlarıyla fikir alışverişinde bulunarak yaşadığımız şehrin kültürel iklimini dinamik kılma gayretindedir” dedi.
ZENGİN PROGRAMLAR…
Konya’da yaşayan sanatseverleri ve kültür adamlarını programlara davet eden Köseoğlu, “TYB olarak biz üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu yıl takvime bağladığımız 22 programın her biri, hem düşünce dağarcığımızı biraz daha geliştirecek hem de yeni tanışmalara imkan tanıyacak” diye konuştu.
ANMA-ANLAMA ETKİNLİKLERİ…
TYB Konya Şubesi’nin etkinliklerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da anma programlarına yer verildi. Mart ayında “Gençlik Akif’i konuşuyor” başlıklı söyleşi ve iki hafta sonra Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı ve Dr. Bekir Biçer tarafından “M. Akif ve Dostları” başlıklı ikinci bir söyleşi ile M. Akif Ersoy anılacak. Ayrıca Hz. Mevlana, Yunus Emre ve son dönem Mevleviliğinin önemli simalarından A. Remzi Akyürek’le ilgili de anma etkinlikleri yer alıyor.
KUTLU DOĞUM PROGRAMI…
TYB Konya Şubesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum münasebetiyle “Yaşayan Peygamber” adı altında düzenlenecek programın konuşmacısı Prof. Dr. M. Ali Kapar olacak.
Prof. Dr. Ahmet Yaman, Prof. Dr. Nazmi Zengin, Yrd. Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar, Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak, Yrd. Doç. Dr. Hülya Küçük, Cemil Paslı da uzmanlık alanlarıyla ilgili konularda sohbet yapacaklar. 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünün hafızalardan silinmediğini anlatacak olan Fahri Tuna, deprem bölgesinden fotoğraflarla sunum yapacak ve sergi açacak.
Ayrıca Balkanlar’daki Osmanlı İzleri konulu programda fotoğraf sanatçıları İbrahim Dıvarcı, Ahmet Kuş ve Feyzi Şimşek’in dia gösterisi ve fotoğraf sergisi etkinlikler arasında yer alıyor.
MEDENİYET VE GELECEĞE DAİR…
Konya’nın kültür adamları, akademisyenleri ve aydınlarının konuşacağı programların yanısıra, yakın tarihe ve Türkiye’nin perspektifine ışık tutacak Konya dışından da bazı aydınlar davet edildi. Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Mustafa Armağan, Yusuf Kaplan, Prof. Dr. Ali Birinci, Prof. Dr. Nurullah Çetin ve Mustafa Özçelik tarih, medeniyet ve siyasetle ilgili ufuk açıcı bilgiler verecekler.
ÇOCUKLAR TYB’DE BULUŞACAK
Mayıs ayında TYB Çocuk Topluluğu ve Meram Belediyesi Çocuk Meclisi’nin organizesiyle Konevi Kültür Merkezi’nde çocuklara yönelik film gösterimi yapılacak ve çocuklara sürpriz hediyeler verilecek. Şair Cahit Zarifoğlu anısına gelenekselleşen Çocuk Şenliği yine Haziran ayında TYB bahçesinde düzenlenecek.
BU YAZ DİRİLİŞ OKUMALARI…
TYB Konya Şubesi 2005’te Safahat Okumaları’yla başlattığı ve geçen yıl Çile Okumaları’ya devam ettirdiği okuma toplantılarına bu yıl da şair ve düşünce adamı Sezai Karakoç’a Konya’nın vefa borcu olarak Diriliş Okumaları’na yer verilecek. Temmuz-Ağustos aylarında haftada 3 gün yapılacak olan okumalara Karakoç ve eserleri hakkında bir çok konuşmacı katılacak.
“YAZILACAK ÇOK ŞEYİMİZ VAR…”
Son üç yıldır “Yazılacak çok şeyimiz var” adıyla tarihi, kültürel ve doğal özellikleriyle öne çıkan yakın çevredeki şehirlere geziler düzenleyen TYB Konya Şubesi bu yıl da aynı amaçla farklı şehirlere gezi programları gerçekleştirecek.
HUZUR SOHBETLERİ…
Ramazan ayı münasebetiyle bu yıl Eylül ayında “Huzur Sohbetleri” adı altında Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu ve Prof. Dr. Emine Yeniterzi’nin konuşmacı olarak katılacağı programlar dikkat çekiyor. Ekim ayındaki son etkinliklerde ise kısa film gösterimine yer verilecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com