Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Törenler 33'e çıktı
2007/03/28 15:02
Törenler 33'e çıktı
Vuslat Yıldönümü törenlerindeki sema ayini sayısının 33'e çıkarıldığını, bugüne kadar törenlere katılmak için yaptıranların rezervasyon sayısının 55 bine ulaştığı bildirildi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Hz. Mevlana'nın Doğumunun 800. Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde yapılacak Vuslat Yıldönümü törenlerindeki sema ayini sayısının 23'ten 33'e çıkarıldığını, bugüne kadar törenlere katılmak için yaptıranların rezervasyon sayısının 55 bine ulaştığını söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Hz. Mevlana'nın Doğumunun 800. Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde 2007 yılında düzenleyecekleri etkinlikler hakkında Mevlana Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında bilgi verdi. Etkinliklerde 3 temel amaçları olduğunu kaydeden Abdüssettar Yarar, ''Bu etkinliklerle Hz. Mevlana'yı ve Mevlana ekseninde Konya ile Türkiye'yi dünyaya tanıtmak. Bu çerçevede Amerika, Avrupa Birliği ülkeleri, Asya ve Uzakdoğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde tanıtım amaçlı etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca Mevlana'yı tanıtmak ve anlatmak için 4 gün sürecek 'Barışın Bayrağı Uluslararası Mevlana' semineri düzenleyeceğiz ve ilk 2 günü İstanbul'da, son 2 günü ise Konya'da gerçekleştirilecek. Seminere yerli ve yabancı 350 bilim adamı katılacak. Paris'te de eylül ayında Mevlana konulu bir panel ve sema gösterisi yapmayı planlıyoruz'' dedi.
2007 yılı içinde uluslararası etkinliklere ağırlık verileceğini dile getiren Yarar, ''Dünyanın önde gelen kültür ve sanat merkezi olarak belirlediğimiz 21 ayrı kentte sema gösterisi ve paneller düzenleyip sergiler açacağız. Ayrıca uluslarası bir çok kültür fuarında da stant açtık ve açacağız. Dünyaya Türkiye'yi tanıtmak için hazırlanan broşür ve filmlerde Konya ve Mevlana'ya da ağırlıklı yer verildi. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz 2. Mevlana Fotoğraf Yarışması içinde yurt dışında 3 bin sanatçıya katılım formu gönderdik. Bu yıl ki konular ise Dünya'da Mevlevilik ve Dünya İnançları'' şeklinde konuştu.
Bu yıl yapılacak Vuslat Yıldönümü törenlerini değerlendiren Yarar, ''17 gün sürecek 734. Vuslat Yıldönümü törenlerinde sema ayini sayısını 23'ten 33'e çıkardık. Ayrıca mayıs ve eylül aylarında Mevlana Müzesi bahçesinde 2 ya da 3 gün sema gösterisi yapılacak. Bugüne kadar törenler için rezervasyon yaptıranların sayısı 55 bine ulaştı. Müdürlük olarak ayrıca Mevlana'nın hikayelerinden 10 tanesini çizgi film haline getirdik ve bu çizgi filmlerin İngilizce versiyonlarını da çıkaracağız. Mevlana Müzesi'nin kapanış saatini de 19.00'a kaydıracağız'' dedi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com