Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Güzeller Güzeli Anılıyor
2007/04/17 14:32
Güzeller Güzeli Anılıyor
Güzeller güzeli efendimizin mübarek doğumları Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen programla anılmaya başlandı.

Güzeller güzeli efendimizin mübarek doğumları Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen programla anılmaya başlandı.
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’ nın mübarek doğumlarıyla dünyayı şereflendirmesi bu yılda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle yurt genelinde kutlanmaya başlandı. Her yıl olduğu gibi bu yılda Meram Belediyesi Kültür Müdürlüğü Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan tiyatral dinleti dün akşam Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Programa Konya İl Müftüsü Mustafa Kutlu, Meram İlçe Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Merkez İlçe Müftüleri ile çok sayıda izleyici katıldı. Hz. Muhammed (s.a.v)’in örnek hayatının bütün çağlara ve insanlığa ışık tuttuğunu belirten Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu sözlerine şöyle devam etti;” Cihan-ı Nur olan Hz. Peygamber’ in dünyayı şereflendirmesiyle insanlık, içinde bulunduğu karanlıktan ve büyük yeisten kurtulup, ebedi bir aydınlığa kavuşmuştur. Güzel ahlakı tamamlayan hayatlarının tam anlamıyla özümsenmesi insanlığın hep hayalini kurduğu yaşanılabilir bir dünyaya ulaşabilmenin tek yoldur.” diye konuştu. Tiyatral dinletide Hz. Peygamberin hayatı boyunca İslam’ ın tebliği uğrunda verdiği sabırlı mücadele, çekmiş olduğu türlü sıkıntılar şiirsel bir dille anlatıldı. Peygamber efendimizin vefatının anlatıldığı bölümde ise hem oyuncular hem izleyiciler gözyaşlarını tutamadılar.
Yaklaşık 2 saat süren program sonunda oyuncular izleyicilere gül atarak selamladı. Peygamber efendimizin mübarek hayatlarının anlatıldığı tiyatral dinleti 16–21 Nisan 2007 tarihleri arasında her akşam Saat 20.00’ de izlenebilecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com