Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Mevlana için bestelediler
2007/05/04 14:38
Mevlana için bestelediler



Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlâna Yılı dolayısıyla düzenlenen “Mevlana Şiirleri Beste Yarışması”nın ödül töreni ve konseri yapıldı. 4 farklı kategoride 300 eser içinde dereceye giren 21 eser sahibine ödüllerinin verildiği gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, beste yarışmasının, sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye ve insanı insan yapan değerlere katkı yapacağını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Mevlana Şiirleri Beste Yarışması”nın ödül töreni ve konseri Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapıldı.
Programa eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin birçok ilinden akademisyenler ve sanatçılar katıldı. Ödül töreni öncesi, eserler arasında yapılan değerlendirme ile ilgili bilgi veren Jüri Başkanı Birol Yayla, yarışmaya başvuran toplam 300 eser arasında objektif kriterlerle yaptıkları değerlendirme sonucu 4 kategoride 21 eserin dereceye girdiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı beste yarışması ile, Mevlâna’nın görüşlerinin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunduğunu kaydeden Yayla, yarışmanın kültür ve sanat dünyasına yeni bir soluk getirdiğini söyledi. Yarışmanın geleneksel hale getirilmesini isteyen Yayla, yarışmanın böylece geçmişle gelecek arasında bir köprü olacağını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, yarışmaya eser gönderen sanatçılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yarışmanın hem kültür ve sanata katkı açısından, hem de Mevlâna’nın 800’üncü doğum yıldönümü anma programlarına katkı açısından son derece önemli olduğunu söyledi. 2007 Mevlâna Yılı dolayısıyla yurtiçi ve yurtdışı programlarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, “Bugün tüm dünyada Mevlâna’nın konuşuluyor olması; sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün konuşuluyor olması demektir. Bu beste yarışması da, sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye ve insanı insan yapan değerlere katkı yapacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Klasik Form, Serbest Form, Çocuk Şarkıları ve İlahi dallarında dereceye giren eserler açıklanarak, koro tarafından seslendirildi. Dereceye giren sanatçılara ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından verilirken; seslendirilen birbirinden güzel eser büyük beğeni topladı.
“Mevlana Şiirleri Beste Yarışması”nda dereceye giren eser sahiplerinin isimleri şöyle:
Serbest Form
1. Faruk Şahin 2. Mahmut Oğul 3. Hasan Sosyal Mansiyon: Uğur Şumnulu, Hüseyin Sert, Tolga Bektaş
Klasik Form
1. Yılmaz Karakoyunlu 2. Atıf Baştuğ 3. Tolga Bektaş Mansiyon: Cavit Ersoy, Engin Çır, Ahmet Sedat Mete
İlahiler
1. Tolga Bektaş 2. Teyfik Soyata 3. Uğur Şumnulu Mansiyon: Zeki Atkoşar, Mithat Akgökçe, Erdoğan Ateş
Çocuk Şarkıları
3. Şehriban Kasapoğlu Mansiyon: Ahmet Sedat Mete, Mahmut Oğul
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com