Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Aşkın film ''Derviş''le start aldı
2007/05/12 19:32
Aşkın film ''Derviş''le start aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslar arası Aşkın Film Festivali, Türk-İtalyan ortak yapımı Derviş Filmi ile başladı.

Kule Site Tüze Sinemaları’nda düzenlenen açılış kokteyline; filmin yönetmeni Alberto Rondalli, festivalde gösterime girecek Bir Parça Ekmek ve Anne Sevgisi filmlerinin yönetmeni Kemal Tebrizi, ünlü yönetmen Osman Sınav ile yerli ve yabancı davetliler katıldı.

AŞKIN ŞEHRİNDE AŞKIN FİLM FESTİVALİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, festivalin Konya’nın sanat hayatına katkıları olduğunu belirterek, Hazreti Mevlana'nın doğumunun 800. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde önemli bir festivale ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Dünyada kendi alanında tek olan festivalin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Konya aşkın şehri. Aşkın şehrinde Aşkın Film Festivali’ni yapıyoruz. Bu festival önümüzdeki yıllarda güçlenerek devam edecek. Bir şehrin güçlü olması için gerçek manada kültür ve sanat şehri olması gerekir. Konya, tarihteki sanat ve kültür merkezi olduğu günlere geri dönecek” dedi. Başkan Akyürek, önümüzdeki yıl “Aşk ve Hazreti Mevlâna” konulu kısa metrajlı bir film yarışması düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

FESTİVAL KONYA’YA YAKIŞTI

Açılış programına katılan ünlü yönetmen Osman Sınav, Mevlâna Müzesi’ni ziyaret etmek için geldiği Konya’da film festivali olduğunu duyunca katıldığını belirterek, Konya’daki Mevlâna Yılı etkinliklerinin kendisini etkilediğini ifade etti. Sınav, dünyada alanında tek olan Aşkın Film Festivali’nin Konya’ya yakıştığını vurguladı.

Derviş filminin yönetmeni Alberto Rondalli ise, bir Mevlevi dervişinin anlatıldığı filmin Konya’da gösteriliyor olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, Konyalıların film ile ilgili yorumlarını merak ettiğini söyledi.

Başkan Akyürek, daha sonra festivale filmleri ile katılan yönetmenler Rondalli ve Tebrizi’ye katılım plaketlerini vererek, Mesnevi hediye etti. 20 Mayıs’a kadar devam edecek festival kapsamında Türk ve dünya sinemasından yeni ve klasik 21 film gösterilecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com