Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Üniversite mezunlarına devlet şart değil
2007/05/20 19:19
Üniversite mezunlarına devlet şart değil
Bakan Hüseyin Çelik ''Üniversite mezunları illa kamuda görev alacak diye bir zorunluluk yok.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son yıllarda açtıkları üniversitelerin özel sektöre eleman yetiştirecek tipte okullar olduğunu belirterek, ''Üniversite mezunları illa kamuda görev alacak diye bir zorunluluk yok.'' dedi.
Avrupa Birliği'nin (AB) kendi nüfusu dışında 1,5 milyon vasıflı işçiye ihtiyaç duyduğunu belirten bakan Çelik, bunun için 32'si devlet üniversitesi ve 7'si de vakıf üniversitesi olarak toplam 39 üniversiteyi hayata geçirdiklerini açıkladı.

Bir dişi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Bakan Çelik, Bahçeşehir Koleji spor tesisleri açılışının ardından AK Parti temayül yoklamasına katıldı. Ardından Konya Valisi Osman Aydın'ı ziyaret eden Çelik, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüştü. Başkan Akyürek, Bakan Çelik'e el işlemesi bir tablo ve Mevlana'nın Mesnevi adlı eserini hediye etti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik, Konya'ya daha önce rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini bildirdi. Çelik, buna rağmen 22 genel müdürü görevlendirerek Konya'da yapılması gerekenler hakkında bilgi aldığını ifade etti. Konya'nın 70 bin öğrencisiyle ilim irfan yuvası olduğunu aktaran Çelik, artık Selçuk Üniversitesi'nden başka bir üniversitenin çıkması gerektiğini açıkladı.


KARATAY ÜNİVERSİTESİ HAYATA GEÇECEK


Uzun zamandır Konyalıların kendisinden üniversite talep ettiğini vurgulayan Çelik, gelecek dönemlerde Karatay Teknik Üniversitesi'ni hayata geçireceklerini haber verdi. Bu yıl içinde üniversite bulunmayan vilayetlerde çalışma başlattıklarını aktaran Çelik, sadece nüfusu az olan 9 şehirde üniversitenin olmadığını dile getirdi.

Gelecek dönemlerde buralarda da çalışmalar yapacaklarını duyuran Çelik, ''Sonraki yıllarda buralarda da üniversite açacağız ve ardından metropol şehirlerde ikinci üniversiteleri kurmamız gerekiyor. Konya da bu şehirlerin önünde geliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu üniversiteyi hayata geçireceğiz.'' dedi.

Üniversite mezunlarının istihdam konusuna da değinen Çelik, mezun olanların kamuda görev alacaklarına dair bir kuralın olmadığını söyledi. Son yıllarda açtıkları üniversitelerin özel sektöre eleman yetiştirecek tipte okullar olduğunu belirten Çelik, ''Bizim amacımız, yabancı dilini, mesleğini iyi bilen dünya standartlarında vasıflı elemanlar yetiştirmek. Bir insan üniversiteyi bitirir ev hanımı olur; ama daha vasıflı bir evhanımı olur. Biz şimdi bir fidan dikiyoruz ve meyve verecek. Şimdi diktik, 20 yıl sonra meyve verecek. Eğer 20 yıl sonra dikerseniz, üzerine yirmi yıl koyun.'' diye konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com