Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Borçlar siliniyor
2007/06/28 18:53
Borçlar siliniyor
BaşbakanTayyip Erdoğan, kuraklık sebebiyle çiftçinin borçlarının erteleneceğini belirterek, ''Ayrıca çiftçi kardeşlerimize tohumluk desteği vereceğiz'' dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere yönelik dün bir karar aldıklarını belirterek, ''Kuraklık var. Bu kuraklık sebebiyle borçları erteliyoruz ve sadece en düşük faiz olan yüzde 7 faiz uygulayacağız. Ayrıca çiftçi kardeşlerimize tohumluk desteği vereceğiz'' dedi. Erdoğan, partisince Cumhuriyet alanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yozgat Yerköy'de bugün 50 milyon dolarlık yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, diğer partilerin iktidarları döneminde Yozgat'a böyle bir yatırım getiremediklerini söyledi.

'TÜRKİYE'NİN İKTİDARIYIZ'
'Biz mutlu azınlıkların değil, bütün bir Türkiye'nin iktidarıyız. Biz sadece Ankara'nın, İstanbul'un, İzmir'in değil, bütün şehirlerimizin hükümetiyiz'' diyen Erdoğan, kalkınmaya giden yolda her bölgenin, her insanın enerjisine ve desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Aşık Veysel'in ''Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'' sözlerini anımsatan Erdoğan, gündüz gece çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 181 milyar dolar olduğunu, iktidarları döneminde bunu 400 milyar dolara çıkardıklarını anlatan Erdoğan, ''işte vatanseverlik, milliyetçilik bu'' dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de anımsatan Erdoğan, vatandaşlara ''Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi, halkına saygısı olmayandan halkçı, milletine saygısı olmayan, milletinin derdiyle dertlenmeyenden milliyetçi olur mu'' diye sordu. ''Olmaz'' yanıtını alan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bunlar paramızı delikli bir kuruşa döndürmediler mi? Bizden önce bu ülkede hangi koalisyon vardı? MHP-DSP-ANAP, bunlar vardı. Başımızı iki elimizin arasına alıp iyi düşünelim, uyanık bir insan bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Buna göre dikkatli olacağız. 3,5 yıl iktidarda kaldı, bizden önceki koalisyon. Paramızı delikli kuruşa çevirdi. 1'in yanına altı tane sıfırı koydu.''

Koalisyonun Türk Lirası'nın değerini koruyamadığını belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde paradan 6 sıfırı attıklarını ve Türk parasının değerini koruduklarını vurguladı. ''Aslanlar gibi koruduk'' diyen Erdoğan, enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini, alım gücünün arttığını ifade etti. MHP-ANAP-DSP döneminde bankaların hortumlanarak TMSF'ye devredildiğini anlatan Erdoğan, ''40 milyar dolar faturayı kim ödedi? Millete ödetmediler mi? Hani milliyetçiydiniz? Niye millete ödettiniz? Bunların hesabını vereceksiniz, hesabını. Şimdi bunların hesabını veremeyenler kalkmışlar kuru sıkı atıyorlar. Böyle olmaz, benim milletim bunları yutmayacak. Kimi nereye nasıl getireceğini benim milletim çok iyi biliyor'' diye konuştu.

''BUNLARIN BULUNDUĞU YERDE BEREKET OLMAZ'' İktidarları döneminde hiçbir bankanın fona devredilmediğini, Halkbankası'na 500 milyon dolar verilirken, değerinin 15 kat arttığını anlatan Erdoğan, Vakıfbank'ın da aynı şekilde olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Niye? Bereket var çünkü, bereket... Bunların bulunduğu yerde bereket olmaz'' dedi. KÖYDES Projesi kapsamındaki çalışmalardan da söz eden Erdoğan, Yozgat'a yönelik eğitim ve sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Yozgat'a üniversite kurduklarını, okullara 1460 bilgisayar gönderdiklerini belirten Erdoğan, önceki iktidarları eleştirerek, ''İş bilenin, kılıç kuşananın'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, hastanelerin birleştirildiğini, eczanelerden ilaç verilmeye başlandığını, ülke genelinde 280 bin toplu konuttan 140 binini tamamlayarak sahiplerine teslim ettiklerini kaydetti. Kente doğal gaz getirdiklerini anlatan Erdoğan, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi'nden Yozgatlıların da yararlanacağını bildirdi. Erdoğan, hükümetin icraatlarını anlatırken alandakiler, ''Vur, vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' şeklinde tempo tuttu. Erdoğan, buna ''sandık, sandık, sandık'' diyerek karşılık verdi. Erdoğan, çiftçilere ziraatın yüzde 59 faizle kredi verirken, bu rakamın şimdi yüzde 7-13 aralığında olduğunu belirtti. Erdoğan, ''Kuraklık var. Bu kuraklık sebebiyle borçları erteliyoruz ve sadece en düşük faiz olan yüzde 7 faiz uygulayacağız. Ayrıca çiftçi kardeşlerimize tohumluk desteği vereceğiz. Dün bunun görüşmelerini yaptık. Tarım bakanımız, Maliye bakanımız ve Hazine ile bunun kararını verdik'' diye konuştu. Erdoğan, birlik siyaseti izlediklerini vurgulayarak, ''Aramıza kin ve nefret tohumu ekmek isteyenler var. Kin ve nefret tohumları ekmek isteyenlere lütfen prim vermeyin. Ayrımcılık tohumu ekmek isteyenlere prim vermeyin'' dedi.

-NOTLAR-

Mitinge Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de katıldı. Bugün evlenen Mehdi Uçar damatlık, Selver Uçar ise gelinliği ile miting alanına gelerek Erdoğan'ı en ön bölümden izlediler. Erdoğan, miting öncesinde vatandaşları selamlarken, çifti de alkışlayarak tebrik etti. Miting alanında bazı partililer sıcak hava nedeniyle bayrak ve parti flamalarını başlarına sararak güneşten korunmaya çalıştı. Yaşlı vatandaşların ise şemsiyelerle güneşten korundukları görüldü.



aa
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com