Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Koku yapmayan ayakkabı üretti
2007/07/03 12:18
Koku yapmayan ayakkabı üretti
Konya'da bir ayakkabı satıcısı, ayak kokusundan şikayet edenler için müthiş bir ayakkabı üretti

Konya'da bir ayakkabı satıcısı, ayak kokusundan şikayet eden müşterileri için tabanında, nemli sıcak havayı dışarı üfleyerek kokuyu ve bakteri oluşumunu önleyen bir düzeneğin bulunduğu ayakkabı hazırladığını iddia etti.
Mevlana Caddesi'nde ayakkabı mağazası bulunan Şahabettin Yüzer, ayakkabı içindeki ayağın normal sıcaklığının 34 derece olduğunu, yürürken 49, koşarken 52 dereceye çıktığını, suni deriden yapılmışsa koşulduğunda sıcaklığın 55 dereceye kadar yükseldiğini belirtti.
Bu sıcaklık ve nemin ayakkabıda kokuya ve bakteri oluşmasına neden olduğunu ifade eden Yüzer, kendilerine gelen müşterilerinin de en çok ayakkabının koku yapmasından şikayet ettiğini söyledi.
Herkesin kösele tabanlı ayakkabı alamadığını, yumuşak tabanlı ayakkabı kullananlardan da sürekli aynı şikayetlerin gelmesi üzerine bunun giderilmesi için çare aramaya başladıklarını ifade eden Yüzer, ayakkabıdaki nemli sıcak havanın dışarı atılması için yeni bir model geliştirdiklerini ve üretimi için ortak çalıştıkları bir atölyeye sipariş verdiklerini kaydetti.
Bu amaçla üretilen ayakkabıdaki sıcak nemli havanın, delikler vasıtasıyla ayakkabının alt kısımdaki polyester hava yastığında toplandığını ifade eden Yüzer, yürürken ayakkabının ön tarafına basıldığında burada toplanan havanın bir hortum yardımıyla tabandaki pompaya ulaştığını anlattı.
Daha sonra tabana basılıp ön taraf kaldırıldığında arka pompadaki kirli havanın ayakkabının yanındaki supaptan dışarı atıldığını bildiren Yüzer, aradaki supap sisteminin ise düzeneğin tek taraflı ve doğru çalışmasını sağladığını bildirdi.
Ayakkabının üretimini atölyelerinde yaptıklarını, ancak henüz satışa sunmadıklarını ifade eden Yüzer, ayakkabıyı önce kendisinin ve yakınlarının denediğini, sonuçtan çok memnun kaldıklarını, yaklaşık 15 gün sonra satış yapmaya başlayacaklarını kaydetti.
Her model ve her renkten yumuşak tabanlı ayakkabıya uygulanabilen düzeneğin şimdilik sadece erkek ayakkabılarında kullanıldığını bildiren Yüzer, ürünün beğenilmesi ve talebin olması durumunda kadın ayakkabısı da üretebileceklerini söyledi.
Mağazalarında aynı modeldeki normal bir ayakkabıyı yaklaşık 65-70 YTL'den satışa sunduklarını ifade eden Yüzer, basit bir düzenekle ayak kokusunu ve bakteri oluşumunu önleyen ayakkabıları ise sadece 80 YTL'den satışa sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com